Marin Fadić i Ardit Deliu novi igrači Hajduka II

foto:Miro Gabela/hajduk.hr


Nakon Tomislava Mrkonjića, Marija Cetine, Mate Šute i Marija Lovre Vojkovića novi igrači druge momčadi Hajduka, koja je trenutno lider 3. HNL jug, su postali Marin Fadić i Ardit Deliu.

Marin Fadić je bočni igrač rođen 29. srpnja 1997. godine u Splitu. U kolovozu je otišao iz Hajduka (ranije Vis i Omladinac) u Dugopolje. Tamo je u aktualnoj sezoni bio u svojevrsnoj rotaciji. Četiri puta je počeo utakmicu, 8 puta ušao s klupe, a jednom se upisao u listu strijelaca. Potpisao je ugovor do kraja aktualne sezone.

Deliu je rođen 26. listopada 1997. godine u Draču. Od 2011. je bio u mlađim kategorijama Bese Kavaje, a od 2013. je bio član U17 reprezentacije. U drugoligaškoj je konkurenciji debitirao na jesen 2014. godine, u 4 nastupa i tek 1 start zabio je čak 2 gola. Do kraja sezone ipak nije zaigrao. Međutim, albanska veza RNK Splita se više puta pokazala kvalitetnom i Ardit je tako, na preporuku Sokola Cikalleshija, došao u Split u ljeto 2015. godine.

Nije mogao potpisati ugovor dok nije postao punoljetan, te je možda i “izgubio” polusezonu, ali igrao je za albansku U19 reprezentaciju u utakmicama protiv Austrije i Gruzije. Registriran je u zimskom prijelaznom roku i ekipi se preključio te polusezone. Do kraja je nastupio 9 puta, 8 u prvih 11 za juniore i zabio četiri gola. Pojavio se prvi put i u kadru prve ekipe, na klupi protiv Rijeke, ali nije ulazio.

Ostao je u kadru juniorske ekipe početkom ove sezone (jedan od starijih) i itekako se iskazao. U 9 nastupa (8 st.) zabio je čak 8 golova, odlično za “fantazistu”, i to dva puta hat-trick. Debitirao je i u prvoj ekipi, trash time kontra Istre 1961. Iako je imao profesionalni ugovor do ljeta 2019., raskinuo ga je nedavno zbog neisplaćenih plaća. Prije par tjedana se priključio i albanskoj U21 reprezentaciji, a danas je potpisao ugovor sa splitskim klubom do lipnja 2018. godine.

Izvor: http://www.nogometplus.net


Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.