Izložba "Vis i anatomija otoka" otvorena u Parizu


U utorak, 17. studenog 2015. uz povećane mjere sigurnosti zbog nemilih događaja u Parizu , otvorena je izložba „Vis i Anatomija otoka“ na Ecole nationale superieure d'architecture Paris – Val de Seine. To je novi pariški sveučilišni kvart smješten uz novu Nacionalnu biblioteku.

Na otvorenju je prisustvovao i naš veleposlanik u Parizu gospodin Ivo Goldstein te savjetnica za kulturu u veleposlanstvu , gospodja Lidija Vizek Mrzljak. Gradonačelnik grada Visa, gospodin Ivo Radica nažalost je zbog obaveza u zadnji čas morao otkazati planirani dolazak.



Izložbu je otvorio direktor E.N.S.A. Paris – Val de Seine , gospodin Philippe Bach, a nakon njega se prisutnima obratila profesorica i organizatorica izložbe gospođa Laurence Feveile. Ukratko o izložbi govorio je i autor izložbe, arhitekt Boško Budisavljević, predsjednik viške udruge „Anatomija otoka – centar za istraživanje i razvoj“. Nakon izložbe B. Budisavljević je održao i predavanje o otoku Visu i studentskim radovima koji tretiraju višku problematiku. Među prisutnima bilo je i naših ljudi koji žive u Parizu, a dobro poznaju Hrvatsku i Vis.

Zanimljivo je napomenuti da je na izložbi prikazana i maketa otoka Visa koju je izradio jedan francuski student koji je sudjelovao na radionici 2014. te planira i diplomski rad s viškom tematikom.
Izložba je svakako velika promocija otoka Visa kao kulturno turističke destinacije ali i mjesta gdje se sustavno proučavaju otočne teme na simpozijima te predlažu rješenja za ostvarenje novih i originalnih sadržaja na otoku.


BB



Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.