Mlada Komižanka Lara Mitraković dobitnica je Hrvatske književne nagrade Grada Karlovca


Mlada Komižanka Lara Mitraković dobitnica je Hrvatske književne nagrade Grada Karlovca «Zdravko Pucak», a uručena joj je jučer  u karlovačkoj  Knjižnici za mlade. Podsjetimo, nagrada «Zdravko Pucak» dodjeljuje se mladim pjesnicima do 30 godina starosti, a uz prigodnu Plaketu, pobjednik dobiva tiskanje knjige. Nagradu su utemeljili Društvo Matice hrvatske u Karlovcu i Hrvatsko društvo književnika.

«Brojanje pogrešaka» naziv je zbirke pjesama 24-godišnje studentice kroatistike i sociologije, koju je ove godine Povjerenstvo za dodjelu nagrade izabralo kao najbolju. Na čelu Prosudbenog povjerenstva je Stjepan Čuić, a članice su Neda Omrčen i Draženka Polović.

– Ova nagrada ustanovljena je 1995. godine zauzimanjem tadašnjeg predsjednika Matice Ivana Jurkovića i književnika i tadašnjeg predsjednika Društva hrvatskih književnika Karlovčanina Slavka Mihalića. Nagrade se dodjeljuje već 22. godinu i u tih 22 godine zaista je iznjedrila velik broj mladih pjesnika koji su danas već doista etablirani hrvatski književnici. U tom smislu je nagrada doista opravdana i pokazala je jedan visoki kriterij izbora, podsjetila je Draženka Polović.

N.K.

Oznake: , ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.