n


Mlada Komižanka Lara Mitraković dobitnica je Hrvatske književne nagrade Grada Karlovca «Zdravko Pucak», a uručena joj je jučer  u karlovačkoj  Knjižnici za mlade. Podsjetimo, nagrada «Zdravko Pucak» dodjeljuje se mladim pjesnicima do 30 godina starosti, a uz prigodnu Plaketu, pobjednik dobiva tiskanje knjige. Nagradu su utemeljili Društvo Matice hrvatske u Karlovcu i Hrvatsko društvo književnika.

«Brojanje pogrešaka» naziv je zbirke pjesama 24-godišnje studentice kroatistike i sociologije, koju je ove godine Povjerenstvo za dodjelu nagrade izabralo kao najbolju. Na čelu Prosudbenog povjerenstva je Stjepan Čuić, a članice su Neda Omrčen i Draženka Polović.

– Ova nagrada ustanovljena je 1995. godine zauzimanjem tadašnjeg predsjednika Matice Ivana Jurkovića i književnika i tadašnjeg predsjednika Društva hrvatskih književnika Karlovčanina Slavka Mihalića. Nagrade se dodjeljuje već 22. godinu i u tih 22 godine zaista je iznjedrila velik broj mladih pjesnika koji su danas već doista etablirani hrvatski književnici. U tom smislu je nagrada doista opravdana i pokazala je jedan visoki kriterij izbora, podsjetila je Draženka Polović.

N.K.

Oznake: , ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.