Ideja za promociju otoka Visa

U moj inbox stižu informacije, prijedlozi, inicijative... Evo jedne o promociji otoka Visa. Zatraženo je i moje mišljenje, ali mi se čini da ideja zaslužuje kompetentniju recenziju. 
Ja ću ideju gospodina Nikole Baržića samo podijeliti s vama. (Urednik)


Zamislite da postoji u Splitu ( glavnoj luci polaska za 90% naših turista) informativno promocijski prostor ( fotke Modre špilje, Stinive, Zelene špilje, tunela) koji poziva turiste koji se trenutno nalaze u Splitu i još za otok Vis i njegove ljepote nisu čuli ? Mislite li da bi to bio vrhunski potez i da bi zimi dovodio min. 20 a ljeti min. 200 turista na naš dragi otok svaki dan ?

ZAŠTO ? Zato što to Visu treba, sezona traje prekratko a svi smo svjesni da je turizam trenutno glavna odrednica našeg otočnog gospodarstva. Zato što se toga nitko sa Brača, Hvara, Korčule Šolte, , Lastova nije sjetio a znamo da su prva tri otoka kudikamo turistički i promocijski razvijeniji od nas.

KAKO ? Zajedničkom akcijom i financiranjem Turističke zajednice grada Visa i Turističke zajednice grada Komiža, pa čak i grada Visa i Komiže, pa čak i zajedničkom akcijom svih sudionika turizma otoka Visa ( turističke agencije, restorani, kafići, taxi obrti, seoska domaćinstva, vinarije, privatni iznajmljivaci - ja sam spreman odmah dati 1000 kn za tu akciju jer znam da će nam biti svima bolje)

KADA ? - Čim prije to bolje , najbolje do kraja godine da se sve realizira.

KOLIKO TO KOŠTA ? - Jednostavnom kalkulacijom troškova dolazimo do idućih stavki - atraktivan poslovni prostor u centru grada Splita (bolje lokacija blizu trajektne luke) košta 1500 € na mjesec sa režijama , dvije simpatične radnice ili radnika podrijetlom sa otoka Visa koji vole svoj škoj , njihove brutto plaće 1500 € na mjesec za oba radnika, plakati, fotke, uređenje, autohtoni proizvodi otoka itd - samo početno ulaganje ulaganje max 2000 €. Znači ovaj projekt bi nas koštao 36.000 €- cca 270.000 kn maksimalno godišnje ( nije puno koliko bi donio koristi i nije puno ako svi skupa radimo! ) a napravio bi ogroman korak naprijed u promociji škoja.

Za sva pitanja , prijedloge, primjedbe a pogotovo za pomoć na realizaciji ovog plana stojim na raspolaganju.

Nikola Baržić

Nikola Baržić
phone: +38521509345
mob: +385989517657
Croatia, Vis, Vlahe Paljetka 5

promocija, otok Vis, Nikola Baržić

Objavi komentar

  1. Tako nesto slicno, treba napraviti u Parizu, Amsterdamu, Londonu, a sta se tice turista koji su u Splitu ili Hvaru svi ce doci bar jedan dan na Vis gliserima ili katamaranom, pa ljudi interneom planiraju svoj boravak u Dalmaciji a svi portali govore o Visu i modroj spilji.

    OdgovoriIzbriši
  2. više nego dovoljno je da TZ Vis u suradnji sa srednjom skolom turističkog smjera, šalje učenice/ke na izlet u Split (što bi njima bilo više nego interesaantno) koje će djeliti promo materijale (koje naravno prvo u suradnji moraju stampati) i reklamirati Vis i sve njegove lijepote! za početak trošak je trajektna karta !

    OdgovoriIzbriši
  3. Split je po pitanju ekspanzije turizma No 1 u Hrvatskoj zbog hotela, povezanosti, ponude a Vis nema niti jedan hotel tipa, Amfora, Radisson, Sheraton, e tu treba stvari micati s nule. Nasa Issa je stvarno ruglo po pitnju ponude i osoblja koje radi, zalosno ali istinito.
    S Provislom i Radicom necemo daleko, koji projekti stoje iza njih osim uhljebljena?. Cilu turisticku pricu je u Splitu počeo Kerum!

    OdgovoriIzbriši
  4. Provjerite imate li Google ili Blogger profil i komentirajte koristeći te profile. Ako ste odlučili komentirati anonimno bar otvorite profil pod pseudonimom i koristite ga radi lakšeg praćenja komentara... Koristite i emotikone! :d :-b

    OdgovoriIzbriši

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.