n

promocija, otok Vis, Nikola Baržić

U moj inbox stižu informacije, prijedlozi, inicijative... Evo jedne o promociji otoka Visa. Zatraženo je i moje mišljenje, ali mi se čini da ideja zaslužuje kompetentniju recenziju. 
Ja ću ideju gospodina Nikole Baržića samo podijeliti s vama. (Urednik)


Zamislite da postoji u Splitu ( glavnoj luci polaska za 90% naših turista) informativno promocijski prostor ( fotke Modre špilje, Stinive, Zelene špilje, tunela) koji poziva turiste koji se trenutno nalaze u Splitu i još za otok Vis i njegove ljepote nisu čuli ? Mislite li da bi to bio vrhunski potez i da bi zimi dovodio min. 20 a ljeti min. 200 turista na naš dragi otok svaki dan ?

ZAŠTO ? Zato što to Visu treba, sezona traje prekratko a svi smo svjesni da je turizam trenutno glavna odrednica našeg otočnog gospodarstva. Zato što se toga nitko sa Brača, Hvara, Korčule Šolte, , Lastova nije sjetio a znamo da su prva tri otoka kudikamo turistički i promocijski razvijeniji od nas.

KAKO ? Zajedničkom akcijom i financiranjem Turističke zajednice grada Visa i Turističke zajednice grada Komiža, pa čak i grada Visa i Komiže, pa čak i zajedničkom akcijom svih sudionika turizma otoka Visa ( turističke agencije, restorani, kafići, taxi obrti, seoska domaćinstva, vinarije, privatni iznajmljivaci - ja sam spreman odmah dati 1000 kn za tu akciju jer znam da će nam biti svima bolje)

KADA ? - Čim prije to bolje , najbolje do kraja godine da se sve realizira.

KOLIKO TO KOŠTA ? - Jednostavnom kalkulacijom troškova dolazimo do idućih stavki - atraktivan poslovni prostor u centru grada Splita (bolje lokacija blizu trajektne luke) košta 1500 € na mjesec sa režijama , dvije simpatične radnice ili radnika podrijetlom sa otoka Visa koji vole svoj škoj , njihove brutto plaće 1500 € na mjesec za oba radnika, plakati, fotke, uređenje, autohtoni proizvodi otoka itd - samo početno ulaganje ulaganje max 2000 €. Znači ovaj projekt bi nas koštao 36.000 €- cca 270.000 kn maksimalno godišnje ( nije puno koliko bi donio koristi i nije puno ako svi skupa radimo! ) a napravio bi ogroman korak naprijed u promociji škoja.

Za sva pitanja , prijedloge, primjedbe a pogotovo za pomoć na realizaciji ovog plana stojim na raspolaganju.

Nikola Baržić

Nikola Baržić
phone: +38521509345
mob: +385989517657
Croatia, Vis, Vlahe Paljetka 5

Objavi komentar

 1. Tako nesto slicno, treba napraviti u Parizu, Amsterdamu, Londonu, a sta se tice turista koji su u Splitu ili Hvaru svi ce doci bar jedan dan na Vis gliserima ili katamaranom, pa ljudi interneom planiraju svoj boravak u Dalmaciji a svi portali govore o Visu i modroj spilji.

  OdgovoriIzbriši
 2. više nego dovoljno je da TZ Vis u suradnji sa srednjom skolom turističkog smjera, šalje učenice/ke na izlet u Split (što bi njima bilo više nego interesaantno) koje će djeliti promo materijale (koje naravno prvo u suradnji moraju stampati) i reklamirati Vis i sve njegove lijepote! za početak trošak je trajektna karta !

  OdgovoriIzbriši
 3. Split je po pitanju ekspanzije turizma No 1 u Hrvatskoj zbog hotela, povezanosti, ponude a Vis nema niti jedan hotel tipa, Amfora, Radisson, Sheraton, e tu treba stvari micati s nule. Nasa Issa je stvarno ruglo po pitnju ponude i osoblja koje radi, zalosno ali istinito.
  S Provislom i Radicom necemo daleko, koji projekti stoje iza njih osim uhljebljena?. Cilu turisticku pricu je u Splitu počeo Kerum!

  OdgovoriIzbriši
 4. Provjerite imate li Google ili Blogger profil i komentirajte koristeći te profile. Ako ste odlučili komentirati anonimno bar otvorite profil pod pseudonimom i koristite ga radi lakšeg praćenja komentara... Koristite i emotikone! :d :-b

  OdgovoriIzbriši

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.