n


Ovih dana (23. i 30. siječnja) otvoreni su javni pozivi investitorima i/ili strateškim partnerima za iskazivanjem interesa za ulaganje ili dokapitalizaciju stečajnih dužnika MODRA ŠPILJA d.d. i VIS d.d. za koje pisma namjere mogu poslati u roku od 30 dana od objave.

Predmet ovih javnih poziva je ulaganje u spomenuta društva, odnosno strateško povezivanje radi održivosti nastavka poslovanja i dokapitalizacije s mogućnošću izrade stečajnog plana u skladu s odredbama Stečajnog zakona, pri čemu zainteresirani iskazuju interes radi ulaganja odnosno dokapitalizaciju koja se može provesti stečajnim planom u stečajnom postupku s ciljem nastavka poslovanja kroz pružanje usluga organiziranog hotelskog smještaja i namirenja vjerovnika.

Pismo s iskazom interesa mogu predati domaće i strane pravne i fizičke osobe, pojedinačno ili skupno kao zajednički iskaz interesa u kojemu treba opisati način ulaganja i/ili povezivanja i rokove u kojima bi se to ostvarilo te opis stručnih sposobnosti u realizaciji i/ili upravljanju sličnim projektima.

Po okončanju postupka prikupljanja iskaza interesa provest će postupak poziva za dostavu obvezujućih ponuda, a pozivi su objavljeni na web stranicama Ministarstva državne imovine, Agencije za investicije i konkurentnost, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, u Poslovnom dnevniku i Lideru..
Modra špilja d.d. Komiža posluje već 54 godine u hotelskom i ugostiteljskom sektoru i ima izuzetne lokacije na otoku Visu, poznatom po svojim očuvanim prirodnim ljepotama te je prepoznat kao nova destinacija, radi čega bilježi stalni rast broja noćenja.

Društvo u svom sastavu ima hotel Biševo, s tri povezana dijela: hotel Biševo C, stari dio izgrađen 1964. godine i imao je 44 ležaja nije u funkciji; hotel Biševo B, stari dio izgrađen 1968. i imao je 65 ležajeva, a potpuno je renoviran 1998. godine i od tada svake se godine ponešto u njega ulaže; centralni objekt B, novi dio izgrađen 1980 godine, s 98 soba i 3 apartmana, a danas ima 126 soba i 5 apartmana ne računajući do C koji nije u funkciji.

Uz hotelske kapacitete, Modra špilja d.d. Komiža, posjeduje: riblji restoran Komiža, na rivi u centru Komiže; turistička agencija na rivi; plažni objekt Porat na otoku Biševu; pizzerija Plaža u prizemlju hotela; zgrada ex. Mardešić; zgrada ex. Ambulanta s pripadajućim građevinskim zemljištem.

Vis d.d. za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam nastalo je iz URO VIS osnovane 1972. godine, a koja je opet nastala izdvajanjem hotelijersko-turističke djelatnosti iz tadašnjeg Borovika, organizacije osnovane odmah nakon II. svjetskog rata.

U vrijednost društvenog kapitala poduzeća VIS ulaze nekretnine (za neke od njih još se vode postupci za uknjižbu vlasništva): hotel Issa, od centra grada 500 m, kapaciteta 258 kreveta u 128 soba, restoran, aperitiv bar; hotel Tamaris, u centru grada, kapaciteta 54 kreveta u 27 soba, posjeduje restoran i kavanu; plažni objekt Kanaria, disco klub, restoran s terasom, u neposrednoj blizini gradske plaže i hotela Issa; Hrvatski dom - restoran Tamaris u centru, poslovna zgrada u kojoj Društvo u vlasništvu ima prizemlje, drugi kat i potkrovlje; sportsko rekreacijski centar hotela ISSA; turist biro u centru grada Visa, prizemlje zgrade; Fortuna klub, u centru grada, prizemlje stambene zgrade; vila Tramontana, stambena zgrada; građevinsko zemljište u uvali Stonca sa skladištem; zemljište u uvali Stonca, položeno u nastavku hotela ISSA u zoni arheološkog nalazišta.

Izvor: Ministarstvo turizma RH
Oznake: ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.