n


U PREMANTURI u uvali Polje potopljen je admiralski brod Vis u vlasništvu Puljanina Arsena Brajkovića, piše Regional Express.

Zbog događaja je Premantura od podne blokirana, a tisuće građana i turista pokušale su se probiti do mjesta potapanja, ne bi li svjedočili događaju.

Na po obali se nalazilo preko tisuću ljudi, a oko broda na pučini smjestile su se i brojne brodice iz kojih se promatralo povjesni čin prvog potapanja broda u Hrvatskoj pod "sretnim" okolnostima.

 

Turistička atrakcija

"Vis" će na morskom dnu uvale Polje biti turistička atrakcija za ronjenje u južnom dijelu Istre.

U složenoj akciji s dvije jake detonacije brod je potopljen 250 metara od obale, na 32 metra dubine. Sam čin potapanja, čiju je zonu od stotinjak metara oko broda osiguravala policija i Lučka kapetanija na moru, privukao je nekoliko tisuća ljudi koji su to pratili s obale ili s okolnih brodica.

"Od ideja do realizacije bilo je potrebno pet godina te će 'Vis' sada kao primjer poslužiti mnogima u Dalmaciji da učine isto", izjavio je Brajković novinarima.

Podsjetio je na dug put otkako je 2002. kupio brod u Crnoj Gori. Dugo je stvarao planove i projekte da ga uredi u luksuznu jahtu, no, kako je rekao, zbog sve lošije situacije u hrvatskom brodarstvu i na financijskom tržištu ideja je odjednom sazrijela u nekom sasvim drugom smjeru.

"Lijepo bi bilo zadržati 'Vis' kao jahtu, ali s vremenom sam postao svjestan da ja to ne mogu napraviti u Hrvatskoj, niti je itko bio spreman to učiniti", kazao je Brajković.

Najavio je da će nakon potapanja i spuštanja broda na kamenito dno premanturskog akvatorija već ovog ljeta organizirati posjet skupina ronilaca.Oznake: ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.