Ministar turizma za stečajni plan Modre špilje, čeka se ministar Marić

Stečajni upravitelj komiške tvrtke u zadatak je dobio izradu plana, s time da je određen rok od 60 dana, rok je prošao dijelom i zbog postizbornih zbivanja.

Tvrtke koje uspješno posluju u stečaju prilika su i za dobro ulaganje, a u nekim novijim stečajevima za moguću investiciju sad je prijelomni trenutak. No, čeka se što će reći država kao veliki vjerovnik, a ima slučajeva i kad je najveći, pa praktički sama odlučuje, što u kontekstu nove Vlade znači i da su je dočekale odluke koje će trebati brzo donijeti u više stečajeva.

Na primjeru stečaja komiške Modre špilje, gdje u sezoni radi 50-ak radnika, a lani je poslovala sa 700.000 kuna dobiti i oko 7 milijuna kuna prihoda, pokazuje se da je izgubljeno dosta vremena. Naime, stečajni upravitelj Ivo Bučan tvrdi da postoji interes potencijalnih ulagača u komišku tvrtku, pa se zbog stečajnog plana s kojim bi se omogućio sretan završetak stečaja - nastavak djelatnosti, kao i širenje uz potporu Općine Komiža, za pomoć nedavno obratio Ministarstvu turizma. Naišao je, kaže, na iznenađujuće brzu reakciju i bezrezervnu podršku. "Uputio sam jedan mail i odmah sam pozvan na sastanak s novim ministrom turizma Antonom Klimanom. Tijekom njegova posjeta Splitu prošlog tjedna sastanku je nazočila i stečajna upraviteljica hotelske tvrtke Vis Mira Hajdić, koja je imala slična pitanja.

Oznake: , ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.