n

Stečajni upravitelj komiške tvrtke u zadatak je dobio izradu plana, s time da je određen rok od 60 dana, rok je prošao dijelom i zbog postizbornih zbivanja.

Tvrtke koje uspješno posluju u stečaju prilika su i za dobro ulaganje, a u nekim novijim stečajevima za moguću investiciju sad je prijelomni trenutak. No, čeka se što će reći država kao veliki vjerovnik, a ima slučajeva i kad je najveći, pa praktički sama odlučuje, što u kontekstu nove Vlade znači i da su je dočekale odluke koje će trebati brzo donijeti u više stečajeva.

Na primjeru stečaja komiške Modre špilje, gdje u sezoni radi 50-ak radnika, a lani je poslovala sa 700.000 kuna dobiti i oko 7 milijuna kuna prihoda, pokazuje se da je izgubljeno dosta vremena. Naime, stečajni upravitelj Ivo Bučan tvrdi da postoji interes potencijalnih ulagača u komišku tvrtku, pa se zbog stečajnog plana s kojim bi se omogućio sretan završetak stečaja - nastavak djelatnosti, kao i širenje uz potporu Općine Komiža, za pomoć nedavno obratio Ministarstvu turizma. Naišao je, kaže, na iznenađujuće brzu reakciju i bezrezervnu podršku. "Uputio sam jedan mail i odmah sam pozvan na sastanak s novim ministrom turizma Antonom Klimanom. Tijekom njegova posjeta Splitu prošlog tjedna sastanku je nazočila i stečajna upraviteljica hotelske tvrtke Vis Mira Hajdić, koja je imala slična pitanja.

Oznake: , ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.