n

Hrvatski školski sustav loš je i zaostao i u njemu su nužne promjene, a Cjelovita kurikularna reforma pružala je nadu da će se promjene dogoditi. Njom su se, kao ključnim dokumentom Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije,  namjeravali napustiti zastarjeli programi, planovi i metode nastave. Stručni tim odabran je na temelju javnog poziva i bez miješanja politike, a svi doneseni dokumenti stavljeni su na javnu raspravu. Nakon 16 mjeseci predanog rada stručni tim je zaključio da nema dovoljnu podršku nadležnih državnih institucija te su zatražili razrješenje.
Kao aktivni sudionici odgojno-obrazovnog procesa, većina djelatnika Srednje škole “Antun Matijašević Karamaneo” iz Visa odlučili su pružiti podršku stručnom timu i nastavku provođenja Cjelovite kurikularne reforme. Iako nismo zadovoljni svim stavkama reformskih dokumenata, u njima vidimo potencijal za bolju budućnost naših škola i, u konačnici, za boljitak učenika koji su razlog zbog kojih radimo ovaj posao.
Budući da zbog loše prometne povezanosti nismo u mogućnosti sudjelovati na prosvjedu podrške, koji će se 1. lipnja u 18 sati održati na Trgu Gaje Bulata u Splitu, a pritom ne izostati s posla za čiju se kvalitetu borimo, pridružit ćemo se na način da ćemo se okupiti u školi i zajedničkom fotografijom poslati medijima naš izraz potpore.

Jer Hrvatska može bolje.



Oznake: ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.