SŠ AMK: Naše “DA” cjelovitoj kurikularnoj reformi

Hrvatski školski sustav loš je i zaostao i u njemu su nužne promjene, a Cjelovita kurikularna reforma pružala je nadu da će se promjene dogoditi. Njom su se, kao ključnim dokumentom Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije,  namjeravali napustiti zastarjeli programi, planovi i metode nastave. Stručni tim odabran je na temelju javnog poziva i bez miješanja politike, a svi doneseni dokumenti stavljeni su na javnu raspravu. Nakon 16 mjeseci predanog rada stručni tim je zaključio da nema dovoljnu podršku nadležnih državnih institucija te su zatražili razrješenje.
Kao aktivni sudionici odgojno-obrazovnog procesa, većina djelatnika Srednje škole “Antun Matijašević Karamaneo” iz Visa odlučili su pružiti podršku stručnom timu i nastavku provođenja Cjelovite kurikularne reforme. Iako nismo zadovoljni svim stavkama reformskih dokumenata, u njima vidimo potencijal za bolju budućnost naših škola i, u konačnici, za boljitak učenika koji su razlog zbog kojih radimo ovaj posao.
Budući da zbog loše prometne povezanosti nismo u mogućnosti sudjelovati na prosvjedu podrške, koji će se 1. lipnja u 18 sati održati na Trgu Gaje Bulata u Splitu, a pritom ne izostati s posla za čiju se kvalitetu borimo, pridružit ćemo se na način da ćemo se okupiti u školi i zajedničkom fotografijom poslati medijima naš izraz potpore.

Jer Hrvatska može bolje.



Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.