n


Medijski ponedjeljak bez novinara. Samo Vojković i ja, dva blogera. Anči se javila, pozdravljamo je i želimo ozdravljenje. Bogi je na putu, nema ni Vinka...

O parkiralištu kod Vinogradara nećemo, gradonačelnik i dalje drži da su sve učinili da zaštite interes Grada, a sad su se obratili državnom odvjetništvu i USKOK-u. Potrajat će ta priča.

Recepcija na Kutu je otvorena pred nekoliko dana. Recepcija, ne i tuševi. Tu se još odrađuju završni radovi, pa bi moglo uskoro i otvorenje kompletnog objekta.

Opremanje rive na Kutu čeka slijedeću sezonu.

Uskoro kreću poslovi na uređenju ceste do odlagališta (voda, struja, asfalt), dok se u međuvremenu rješavaju problemi u katastru koji su odgodili početak radova na samom odlagalištu.

Za tjedan-dva raspisat će se natječaj za uređenje kompletne rive Luka. Onako kako je započeto Pod Kalafotovo, nove instalacije , rasvjeta, rješavanje dijela kanalizacije koja nije ubodena u kanalizacijski sustav... Dio kamenih blokova koji se bude skidao s rive upotrijebit će se na Prilovu koje se nastavlja uređivati za 500- godišnjicu franjevačkog samostana.Na lušku rivu će se postaviti kandelabri onakvi kakvi su bili početkom prošlog stoljeća, na kamenom postolju, a vjerojatno onda i na Kutu.

Kad smo kod godišnjica, dogodine se obilježava 150 godina Viškog boja (nastoji se podići tu proslavu ne samo na višku i nacionalnu nego i na europsku razinu), a 500-ta godišnjica franjevačkog samostana bi se mogla obilježavati 2017. godine jer prvi pisani spomen o samostanu datira iz 1520. godine iz kojeg se može iščitati da je priča započela i koju godinu prije. Dakle, ne mora se inzistirati na točno određenoj godini.

Grad će maksimalno podržati Festival orgulja otoka Visa, da grad i otok budu prepoznatljivi po toj crkveno glazbenoj baštini. Orgulje na Spilice se preuređuju, cilj je dovesti na Vis svjetske orguljaše...

Natječaj za sanaciju Hrvatskog doma (javna nabava) je završio. Krajem ljeta počet će treća faza uređenja... prva je bila južni dio, to se saniralo, druga faza je bila nabava novih stolica i rampa za invalide, sad treća faza bi bila uređenje kompletne sale... Hrvatski dom treba da bude jedan polivalentni prostor gdje bi se mogli održavati i manji kongresi, zimsko kino, koncerti, kazališne predstave... U četvrtoj fazi uređivala bi se bina, a na kraju, u petoj fazi, fasada. Financijski gledano to je oko 3,5 milijuna kuna.

Što se tiče vodovoda za Rogačić i Parju (ako projekt prođe, a prošao je već dva kruga) gradonačelnik je optimistično najavio da bi se moglo riješiti za sezonu 2016. "Pogurat" će maksimalno. Uostalom, određen je i rok do kojeg se sredstva moraju upotrijebiti.

Vis d.d. je od 14.7.2015. godine u stečaju, a Grad je prijavio svoja potraživanja. Vidi - ovdje!

U toku je i sanacija vodosprema, o tome ste ovdje već mogli čitati.

O Češkoj vili sam već izvještavao, novosti u radnoj verziji se bitno ne razlikuju od ranije objavljenog, nešto oko parkirališta.

U Visu je još grupa mladih, djeca naših iseljenika, njih 45 koji su pripremili prezentaciju svojih aktivnosti i napravili film na temu Legende otoka Visa. Pokazat će nam to u srijedu, 12. kolovoza u 21h u Batariji. Dođite! Ulaz je slobodan.Grafički prikaz namjene prostora Češke vile

Nakon presice na piće u Rive

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.