Pivovara na Visu: Uskoro prvo viško pivo!


...
– Pokrenuli smo tvrtku Prvo viško pivo! U tom poslu partneri su Damir Radica, poznati viški vinar, i Norvežani Kjell Einar Karlsen i Kjetil Jikiun, nekada glavni pivar norveške pivovare Nøgne Ø koji je napravio možda i najuspješnije svjetsko pivo, Dark Horizon. Drži se kako je upravo Jikiun najzaslužniji za razvoj neovisnog pivarstva u Norveškoj. Zadnji veliki uspjeh imao je s pivom Solo na Kreti i to je formula koju bismo primijenili ovdje – opisuje Taraba svoju suradnju s uspješnim pivarom.

Otkriva kako se u posao ušlo iz poznanstvo s Norvežanima s kojima zajedno ljetuje već desetak godina, a u finalu će uroditi stvaranjem velike pivovare negdje na kopnu.

– Ako sve bude u redu, naravno. Na Visu ćemo napraviti jedan manji pogon kojim se želimo uklopiti u turističku ponudu što je tamo dočekano s dobrodošlicom. Samo ime otoka Visa otvara različite poslovne mogućnosti u nekoliko područja. K tome, Vis je otok koji leži na velikoj zalihi pitke vode. Puno ambicioznije ćemo krenuti kada se tržište upozna s proizvodom i, nadamo se, prihvati ga. Vrlo uskoro, već do kraja ovog mjeseca moći ćemo craft zajednici u nas ponuditi Prvo viško pivo koje će Kjetil kuhati u tri stila, pale ale, porter i saison – otkriva producent Novina...


Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.