nKomiža je otvorenjem aktivne zone postala deveti od ukupno deset gradova koji će do kraja godine u okviru projekta Pokret za radost Coca-Cole HBC Hrvatska u trajno vlasništvo dobiti vježbalište na otvorenome


Komiža, 22. listopada 2016. – Danas je u Komiži otvoreno Coca-Colino vježbalište na otvorenome, koje su Komižani osvojili u okviru tvrtkina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost. Deveta je to od ukupno deset aktivnih zona koje Coca-Colin sustav u Hrvatskoj namjerava urediti do kraja 2016. diljem Hrvatske te predati u vlasništvo lokalnoj zajednici i na korištenje njezinim građanima. Prvih osam zona otvoreno je u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome i Visu, a do kraja godine bit će, uz Komižu, otvorena još jedna aktivna zona.
O mjestima uređenja odlučivali su sami građani na projektnoj mrežnoj stranici na kojoj je zabilježeno gotovo 400 000 glasova.

„Ovom prigodom čestitam Komižanima na aktivnoj zoni i zahvaljujem im na zanimanju i ambicioznosti koju su pokazali tijekom glasovanja. Upravo zahvaljujući vama otok Vis danas dobiva svoju drugu aktivnu zonu čime smo postigli svoj cilj obogaćivanja sadržaja i unapređenja kvalitete života u manjim sredinama. Hvala i svim našim partnerima koji su nas prepoznali projekt Pokret za radost kao vrijedan doprinos zajednici. Sprave su za vježbanje u aktivnoj zoni prilagođene svim dobnim skupinama, stoga vjerujem da će se velik broj građana aktivno uključiti u vježbanje te da će aktivna zona uvijek biti puna“, izjavio je na otvorenju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Bruno Jelić.


Aktivne zone obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja aktivne se zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Hvala tvrtki Coca-Cola što nam u vlasništvo predaje ovako lijepo vježbalište čime je dodatno obogaćen sadržaj našega grada. Vjerujem da će aktivna zona uvelike doprinijeti angažmanu Komižana i njihovoj tjelesnoj aktivnosti te da će postati mjesto rekreacije i svakodnevnoga okupljanja. Veliko zanimanje za projekt pokazuje kako su vježbališta na otvorenome uistinu velik i vrijedan doprinos svakoj zajednici, stoga ovim putem potičem i ostale gradove da se iduće godine aktivno uključe u glasovanje i nađu na popisu dobitnika aktivnih zona“, rekla je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević.
Tijekom otvorenja aktivne zone u Komiži nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba nazočnima je pokazao kako vježbati na novopostavljenim spravama. „Jako sam sretan što sam zahvaljujući Coca-Colinu projektu dobio prigodu poticati druge na pozitivne promjene i prihvaćanje novih navika koje poboljšavaju zdravlje. Osim toga, Pokret za radost važan je i zato što novouređena vježbališta ostaju u trajnome vlasništvu lokalnoj zajednici na korištenje njihovim stanovnicima te svi građani zainteresirani za vježbanje i poboljšanje svoje tjelesne spreme sada imaju  mjesto u svojemu gradu u kojemu se mogu rekreirati u svoje slobodno vrijeme“, izjavio je Mirza Džomba

Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.    

Uz Komižane, Višane, Imoćane, Cresane, Vrgorčane, Pleterničane, Kostajničane, Slunjane i Drnišane, u čijim su gradovima otvorene, za uređenje su se aktivnih zona izborili i Kninjani čije otvaranje slijedi u idućemu razdoblju.

Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/.Oznake: ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.