Otvorena Coca-Colina aktivna zona u Komiži



Komiža je otvorenjem aktivne zone postala deveti od ukupno deset gradova koji će do kraja godine u okviru projekta Pokret za radost Coca-Cole HBC Hrvatska u trajno vlasništvo dobiti vježbalište na otvorenome


Komiža, 22. listopada 2016. – Danas je u Komiži otvoreno Coca-Colino vježbalište na otvorenome, koje su Komižani osvojili u okviru tvrtkina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost. Deveta je to od ukupno deset aktivnih zona koje Coca-Colin sustav u Hrvatskoj namjerava urediti do kraja 2016. diljem Hrvatske te predati u vlasništvo lokalnoj zajednici i na korištenje njezinim građanima. Prvih osam zona otvoreno je u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome i Visu, a do kraja godine bit će, uz Komižu, otvorena još jedna aktivna zona.
O mjestima uređenja odlučivali su sami građani na projektnoj mrežnoj stranici na kojoj je zabilježeno gotovo 400 000 glasova.

„Ovom prigodom čestitam Komižanima na aktivnoj zoni i zahvaljujem im na zanimanju i ambicioznosti koju su pokazali tijekom glasovanja. Upravo zahvaljujući vama otok Vis danas dobiva svoju drugu aktivnu zonu čime smo postigli svoj cilj obogaćivanja sadržaja i unapređenja kvalitete života u manjim sredinama. Hvala i svim našim partnerima koji su nas prepoznali projekt Pokret za radost kao vrijedan doprinos zajednici. Sprave su za vježbanje u aktivnoj zoni prilagođene svim dobnim skupinama, stoga vjerujem da će se velik broj građana aktivno uključiti u vježbanje te da će aktivna zona uvijek biti puna“, izjavio je na otvorenju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Bruno Jelić.


Aktivne zone obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja aktivne se zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Hvala tvrtki Coca-Cola što nam u vlasništvo predaje ovako lijepo vježbalište čime je dodatno obogaćen sadržaj našega grada. Vjerujem da će aktivna zona uvelike doprinijeti angažmanu Komižana i njihovoj tjelesnoj aktivnosti te da će postati mjesto rekreacije i svakodnevnoga okupljanja. Veliko zanimanje za projekt pokazuje kako su vježbališta na otvorenome uistinu velik i vrijedan doprinos svakoj zajednici, stoga ovim putem potičem i ostale gradove da se iduće godine aktivno uključe u glasovanje i nađu na popisu dobitnika aktivnih zona“, rekla je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević.
Tijekom otvorenja aktivne zone u Komiži nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba nazočnima je pokazao kako vježbati na novopostavljenim spravama. „Jako sam sretan što sam zahvaljujući Coca-Colinu projektu dobio prigodu poticati druge na pozitivne promjene i prihvaćanje novih navika koje poboljšavaju zdravlje. Osim toga, Pokret za radost važan je i zato što novouređena vježbališta ostaju u trajnome vlasništvu lokalnoj zajednici na korištenje njihovim stanovnicima te svi građani zainteresirani za vježbanje i poboljšanje svoje tjelesne spreme sada imaju  mjesto u svojemu gradu u kojemu se mogu rekreirati u svoje slobodno vrijeme“, izjavio je Mirza Džomba

Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.    

Uz Komižane, Višane, Imoćane, Cresane, Vrgorčane, Pleterničane, Kostajničane, Slunjane i Drnišane, u čijim su gradovima otvorene, za uređenje su se aktivnih zona izborili i Kninjani čije otvaranje slijedi u idućemu razdoblju.

Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/.



Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.