Konoba Magić, Vis: Savršeno pečena janjetina s gradela



U konobi Magić na otoku Visu možete uživati i u prijesnim inćunima s peštom od rige i badema te sipama na brudet s bobom i orzom te savurom od srdela

Otok Vis jedno je od gastronomski najprimamljivijih jadranskih odredišta. Od sredine devedesetih na njemu se događa mala restoranska renesansa. Postoje tri lica otoka, ono grada Visa, ribarske Komiže i ono poljarsko, kako Višani nazivaju unutrašnjost otoka koja se prelijeva i na naseljene uvale njegove istočne obale. Ova se raznolikost može očitati i na tri različite kuhinje, pa je to još jedna od gurmanskih atrakcija.

No, ono što je najvrednije i zbog čega mnogi kao i ja često svraćaju na ovaj otok je što je na trpeze svojih restorana iznio najviše od svog kulinarskog nasljeđa. Nigdje se nije to dogodilo u tolikoj mjeri kao upravo na ovom otoku. Doplovivši ovaj put do Visa, iako sam kao i uvijek blagovao i u ostalim svojim otočkim favoritima, prije svega Pojodi, odlučio sam vam predstaviti jednu šesnu, nepretencioznu konobu duhovita imena, a toliko nekad povezana s trpećom životinjom i svim radovima u polju, a posebno u vinogradima - Magić.

Na sedam kilometara od viške luke, uz cestu za istočne otočke uvale, a poviše uvale Stončica konoba je koja je paralelno rasla s obiteljskom vinskom pričom i njihovim vinogradima i njegovanjem jako dobra vina. Ovdje su prije devet godina odlučili spravljati prvenstveno meso i to poglavito otočku janjetinu što je odlični naum za predahnuti od dominantno ribljih menija na ostalim mjestima ovog ribarskog otoka.

S prijateljima koji su do otoka doplovili kao i ja u Magića smo naručili podosta toga, što je odlična prilika za probati puno više jela nego da sam za stol sjeo sam. Krenuli smo s prijesnim inćunima koje sami spravljaju “pod limun”. Serviraju ih s peštom od rige i badema. Odlična i jako fina ideja.

Izvor: Dobra hrana



Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.