Vis postao vlasnik Coca-Coline aktivne zone






Aktivna zona u Visu jedna je od deset koje tvrtka Coca-Cola uređuje do kraja godine u okviru društveno odgovornoga projekta Pokret za radost

Vis, 21. listopada 2016. – Vježbalište na otvorenome, koje Coca-Cola u Hrvatskoj uređuje u okviru društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost, otvoreno je danas na poluotoku Prirovo u središtu Visa. Time je Vis, nakon Drniša, Slunja, Hrvatske Kostajnice, Pleternice, Vrgorca, Cresa i Imotskoga, postao osmi vlasnik vježbališta na otvorenome. Aktivne zone tvrtka uređuje i predaje u vlasništvo lokalnoj zajednici te na korištenje njezinim građanima, a do kraja 2016. godine namjerava ih urediti ukupno deset diljem Hrvatske.

„Čestitam Višanima na aktivnoj zoni za koju su se izborili tijekom glasovanja za ovaj projekt kojemu je cilj obogaćivanje sadržaja i unaprjeđenje kvalitete života u lokalnim zajednicama. Hvala i svim našim partnerima koji su prepoznali projekt kao vrijedan doprinos zajednici i podržali nas u našim nastojanjima. Tijekom glasovanja na mrežnoj stranici zaprimljeno je gotovo 400 000 glasova, što je samo jedan od pokazatelja da smo na dobrome putu te ćemo sljedeće godine, kao što smo već najavili, otvoriti dodatnih deset zona u gradovima širom Hrvatske“, rekao je na otvorenju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska Bruno Jelić.




Vježbališta na otvorenome obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja aktivne se zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Iznimno sam sretan što je Vis jedan od gradova koji dobiva svoju aktivnu zonu i ovim putem zahvaljujem Coca-Coli što nam u vlasništvo predaje ovako lijepo vježbalište. Vjerujem da će mnogi naši sugrađani svoje slobodno vrijeme provoditi aktivno u prirodi, na prekrasnome poluotoku Prirovu te da će zona postati mjesto njihova svakodnevnoga sastajanja. Stoga zahvaljujem i dragim Višanima što su svojom upornošću omogućili da Vis postane bogatijim za još jedan rekreacijski sadržaj“, izjavio je gradonačelnik Visa Ivo Radica.
Otvorenje aktivne zone u Visu podržao je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba koji je okupljenim građanima pokazao nekoliko vježba na novopostavljenim spravama. „Nakon dugih godina vježbanja i aktivnoga života veseli me biti dijelom Coca-Colina projekta Pokret za radost zahvaljujući kojemu imam prigodu svoje znanje širiti među drugima. Posebno mi je drago da projekt obuhvaća manje sredine i lokalne zajednice u kojima postoji velika želja za promjenama i novim sadržajima. Vjerujem da će Višani u aktivnu zonu dolaziti s jednakom voljom kao onom koju su iskazali za vrijeme glasovanja“.




Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.     

Uz Višane, Imoćane, Cresane, Vrgorčane, Pleterničane, Kostajničane, Slunjane i Drnišane, u čijim su gradovima otvorene, za uređenje su se aktivnih zona izborili i Komižani i Kninjani čije otvaranje slijedi u idućemu razdoblju.


Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/.





Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.