HDZ i SDP složni na Visu: Blokirali luku i katamaran sa 60 putnika vratili u Split



TKO KAŽE da HDZ i SDP ne mogu zajedno. Danas su Višani i Komižani, predvođeni svojim gradonačelnicima HDZ-ovcem Ivom Radicom i SDP-ovkom Tonkom Ivčević vratili katamaran sa 60 putnika iz Splita. Blokirali su luku jer katamaran odlukom Agencije za obalni linijski promet po novome svraća u Milnu na Braču, što je put do Visa produljilo za pola sata. Milnu inače vodi HDZ-ova načelnica Anamarija Rošin, a Agenciju HDZ-ovac Ivan Aga Franičević.

Višani i Komižani jedinstveni, neće da katamaran svraća u Milnu

"Na otoku je zavladalo veliko jedinstvo. Svi smo protiv toga da katamaran svraća u Milnu jer je to produžilo put do Visa sa sata i pol na čak dva sata. O tome nismo obaviješteni, niti pitani za suglasnost. Sve se radilo u tajnosti. Ja sam jutros putovala put Splita. Katamaran je samo skrenuo u Milnu. Zvala sam Franičevića, ne znam što će poduzeti. S druge strane nas je dočekala šutnja. Razumijem želje žitelja Milne, ali mi ne želimo da se to razbija preko nas. Osim toga, koncesija za ovu liniju je raspisana prije nekoliko godina. Odakle nekome pravo da samo tako mijenja liniju? Ni Komiža nema izravnu brodsku vezu. Nama je naša matična luka Vis i svi se do tamo vozimo autobusom. Isto tako i Milna ima Supetar koji je sa Splitom povezan 12 puta dnevno", kazala nam je Ivčević.

Višani od blokade neće odustati, katamaran na svoju rivu neće pustiti dok god Agencija ne opozove svoju odluku da svraća u Milnu.

Izvor: index.hr
Oznake:

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.