n

Foto: Arhiva
Memorijalna zbirka Ranko Marinović u Visu dobiva u srijedu 25. svibnja  vrijednu umjetničku donaciju koja pristiže iz Zagreba. Sve je počelo prije otprilike dvije godine kada je organizirana izložba radova posvećenih Ranku Marinkoviću i kada je, posredstvom Ljerke Dinjar koja radi u Hrvatskoj knjižnici za slijepe u Zagrebu, u Vis stigla i izožba mlade ali cijenjene kiparice Ive Perović. Kasnije je ista autorica napravila kip Ruke i donirala ga spomenutoj Zbirci u Visu.

 Ovih dana pak Iva Perović Zbirci MZRM daruje već ranije napravljeni rad, skulpturu  Melkiorova paranoja, načinjen u terakoti 2012. godine, zato jer je vezan uz djelo Kiklop, roman viškoga i hrvatskoga književnika Ranka Marinkovića. Time mlada ali talentirana kiparica ovim činom postaje najzastupljenija autorica u velikom likovnom fondu Zbirke i njezina velika podupirateljica.

Primopredaja je organizirana i provedena u Zbirci MZRM u Visu, a svjedočili su joj gopođa Ljerka Dinjar, koja je u ime autorice predala skulpturu, a preuzeo ju je volonter Zbirke Vinko Udiljak, maturant viške srednje škole Antun Matijaćević Karamaneo, koji je za Noć knjige napravio video uradak posvećen akademiku Ranku Marinkviću.

Anči FabijanovićObjavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.