Kiparica Iva Perović donira kip viškoj Memorijalnoj zbirci Ranko Marinković

Foto: Arhiva
Memorijalna zbirka Ranko Marinović u Visu dobiva u srijedu 25. svibnja  vrijednu umjetničku donaciju koja pristiže iz Zagreba. Sve je počelo prije otprilike dvije godine kada je organizirana izložba radova posvećenih Ranku Marinkoviću i kada je, posredstvom Ljerke Dinjar koja radi u Hrvatskoj knjižnici za slijepe u Zagrebu, u Vis stigla i izožba mlade ali cijenjene kiparice Ive Perović. Kasnije je ista autorica napravila kip Ruke i donirala ga spomenutoj Zbirci u Visu.

 Ovih dana pak Iva Perović Zbirci MZRM daruje već ranije napravljeni rad, skulpturu  Melkiorova paranoja, načinjen u terakoti 2012. godine, zato jer je vezan uz djelo Kiklop, roman viškoga i hrvatskoga književnika Ranka Marinkovića. Time mlada ali talentirana kiparica ovim činom postaje najzastupljenija autorica u velikom likovnom fondu Zbirke i njezina velika podupirateljica.

Primopredaja je organizirana i provedena u Zbirci MZRM u Visu, a svjedočili su joj gopođa Ljerka Dinjar, koja je u ime autorice predala skulpturu, a preuzeo ju je volonter Zbirke Vinko Udiljak, maturant viške srednje škole Antun Matijaćević Karamaneo, koji je za Noć knjige napravio video uradak posvećen akademiku Ranku Marinkviću.

Anči Fabijanović







Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.