n


Danas, u subotu 9.4.2016. došlo je trajektom oko 700 planinara na višku rivu. To je preko pola stanovnika grada Visa! Organizacija je za svaku pohvalu. Dočekani su viškom limenom glazbom, posluženi viškim ićima i pićima, sve informacije su mogli dobiti na info punktu, a tiskana je i prigodna brošura. Program je predvidio obilazak Muzejske zbirke Visa i Rimskih termi a zatim "put pod noge" u dvije grupe. jedna preko planinarske kuće "Sv. Andrija" do Podšpilja, a druga preko Vele glave isto do Podšpilja.


U Podšpilju je niknuo cijeli šatorski grad, šatori za smještaj (a bilo ga je i u čvrstim objektima), šatori za okrepu, sanitarije. Poslije je predviđeno svečano otvorenje susreta planinara Dalmacije uz prigodni program i ples. U nedjelju opet u dvije grupe prema Komiži, jedna preko Huma a druga preko Senova dolca i sv. Mihovila. Zatim obilazak Komiže, planinarski ručak u pizzeriji hotela Biševo te povratak u Vis na trajekt za Split.

Što to "oće reć" ? Da je Vis kapacitetima i organizacijski sposoban SVAKI VIKEND upriličiti po jedan susret, recimo liječnika Hrvatske, poduzetnika, učitelja, popova, sportaša i koga sve ne ! I to od travnja do lipnja i rujna do studenog. Je li to moguće , ljudi moji !?

Boško Budisavljević
Anatomija otoka, VisObjavi komentar

  1. Gospodine Budisavljevicu, lokalitet kojeg spominjete ne zove se "Senova dolca". U nasem govoru zove se :SINOVU DOLCA ,odnosno, izvorno zenoglovski"Sinovu dulca. Do boli me smetaju iskrivljeni nazivi i rijeci koje ,uistinu, nije lako pisati.

    OdgovoriIzbriši

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.