Vis ugostio 700 planinara, organizacija za svaku pohvalu


Danas, u subotu 9.4.2016. došlo je trajektom oko 700 planinara na višku rivu. To je preko pola stanovnika grada Visa! Organizacija je za svaku pohvalu. Dočekani su viškom limenom glazbom, posluženi viškim ićima i pićima, sve informacije su mogli dobiti na info punktu, a tiskana je i prigodna brošura. Program je predvidio obilazak Muzejske zbirke Visa i Rimskih termi a zatim "put pod noge" u dvije grupe. jedna preko planinarske kuće "Sv. Andrija" do Podšpilja, a druga preko Vele glave isto do Podšpilja.


U Podšpilju je niknuo cijeli šatorski grad, šatori za smještaj (a bilo ga je i u čvrstim objektima), šatori za okrepu, sanitarije. Poslije je predviđeno svečano otvorenje susreta planinara Dalmacije uz prigodni program i ples. U nedjelju opet u dvije grupe prema Komiži, jedna preko Huma a druga preko Senova dolca i sv. Mihovila. Zatim obilazak Komiže, planinarski ručak u pizzeriji hotela Biševo te povratak u Vis na trajekt za Split.

Što to "oće reć" ? Da je Vis kapacitetima i organizacijski sposoban SVAKI VIKEND upriličiti po jedan susret, recimo liječnika Hrvatske, poduzetnika, učitelja, popova, sportaša i koga sve ne ! I to od travnja do lipnja i rujna do studenog. Je li to moguće , ljudi moji !?

Boško Budisavljević
Anatomija otoka, Vis



Objavi komentar

  1. Gospodine Budisavljevicu, lokalitet kojeg spominjete ne zove se "Senova dolca". U nasem govoru zove se :SINOVU DOLCA ,odnosno, izvorno zenoglovski"Sinovu dulca. Do boli me smetaju iskrivljeni nazivi i rijeci koje ,uistinu, nije lako pisati.

    OdgovoriIzbriši

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.