n

foto:Miro Gabela/hajduk.hr


Nakon Tomislava Mrkonjića, Marija Cetine, Mate Šute i Marija Lovre Vojkovića novi igrači druge momčadi Hajduka, koja je trenutno lider 3. HNL jug, su postali Marin Fadić i Ardit Deliu.

Marin Fadić je bočni igrač rođen 29. srpnja 1997. godine u Splitu. U kolovozu je otišao iz Hajduka (ranije Vis i Omladinac) u Dugopolje. Tamo je u aktualnoj sezoni bio u svojevrsnoj rotaciji. Četiri puta je počeo utakmicu, 8 puta ušao s klupe, a jednom se upisao u listu strijelaca. Potpisao je ugovor do kraja aktualne sezone.

Deliu je rođen 26. listopada 1997. godine u Draču. Od 2011. je bio u mlađim kategorijama Bese Kavaje, a od 2013. je bio član U17 reprezentacije. U drugoligaškoj je konkurenciji debitirao na jesen 2014. godine, u 4 nastupa i tek 1 start zabio je čak 2 gola. Do kraja sezone ipak nije zaigrao. Međutim, albanska veza RNK Splita se više puta pokazala kvalitetnom i Ardit je tako, na preporuku Sokola Cikalleshija, došao u Split u ljeto 2015. godine.

Nije mogao potpisati ugovor dok nije postao punoljetan, te je možda i “izgubio” polusezonu, ali igrao je za albansku U19 reprezentaciju u utakmicama protiv Austrije i Gruzije. Registriran je u zimskom prijelaznom roku i ekipi se preključio te polusezone. Do kraja je nastupio 9 puta, 8 u prvih 11 za juniore i zabio četiri gola. Pojavio se prvi put i u kadru prve ekipe, na klupi protiv Rijeke, ali nije ulazio.

Ostao je u kadru juniorske ekipe početkom ove sezone (jedan od starijih) i itekako se iskazao. U 9 nastupa (8 st.) zabio je čak 8 golova, odlično za “fantazistu”, i to dva puta hat-trick. Debitirao je i u prvoj ekipi, trash time kontra Istre 1961. Iako je imao profesionalni ugovor do ljeta 2019., raskinuo ga je nedavno zbog neisplaćenih plaća. Prije par tjedana se priključio i albanskoj U21 reprezentaciji, a danas je potpisao ugovor sa splitskim klubom do lipnja 2018. godine.

Izvor: http://www.nogometplus.net


Oznake: ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.