Vis ususret izborima

Izvort: mreza.tv

U redovitoj rubrici ususret izborima u današnjim Vijestima donosimo prilog iz grada Visa. Na proteklim lokalnim izborima, HDZ-ov gradonačelnik Ivo Radica gradonačelničku fotelju osigurao si je drugi put za redom. Ovoga puta, u prvom krugu. Hoće li u gradonačelničku fotelju sjesti i treći put, odlučit će Višani, a mi smo provjerili što je od obećanoga u predizbornim kampanjama do sada i realizirao.

Gradi Vis sa svojih 11 naselja broji manje od 2.000 stanovnika, a pravo glasa ima 1884 Višana. Na proteklim lokalnim izborima 53 posto glasača u prvom krugu odlučilo je kako bi HDZ-ov Ivo Radica trebao nastaviti voditi njihov grad. Njegov protukandidat Ante Linčir, koji je zastupao koaliciju HSN-SDP-HSS, osigurao si je 30 posto glasova, a nezavisni Ante Acalinović nešto više od 10 posto.

Radica je tako samo nastavio projekte započete u prethodnom mandatu, a ono što planira realizirati u ovom trenutku vrijedno je više od 10 milijuna eura. Među prioritetima je izgradnja solarne elektrane, najveće te vrste u Hrvatskoj. Projekt je pred realizacijom.

Kada je gradonačelnik sa suradnicima izrađivao strategiju razvoja Grada Visa do 2050. godine poželio je dvostruko više stanovnika u gradu tijekom zime. Kako bi se to moglo provesti, morao je osmisliti posebnu pronatalitetnu politiku koja bi se mogla oduprijeti svim nedaćama koje pred mlade bračne parove s djecom stavlja život na udaljenom pučinskom otoku kakav je Vis.

Gradonačelnik je ostvario još neka od danih obećanja, a među njima i ona o sufinanciranju polovine troška školskih udžbenika.
Viški gradonačelnik provodi i obećanu socijalnu politiku prema umirovljenicima, nezaposlenima i socijalno ugroženima. Među omiljenim mjerama je božićnica, koje će i ove godine biti isplaćena iz gradske blagajne.

Hoće li sve ovo biti dovoljno, u konačnici će odlučiti birači.
Vis je otok golemih potencijala, a Višani će tek u narednim godinama i desetljećima morati zasukati rukave kako bi sebi i svojoj djeci osigurali opstanak i ostanak na otoku. Kako bi planove realiziraju, na idućim izborima će morati odabrati one koji će ih moći povesti u tu bolju, berićetnu budućnost.

Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.