n

Izvort: mreza.tv

U redovitoj rubrici ususret izborima u današnjim Vijestima donosimo prilog iz grada Visa. Na proteklim lokalnim izborima, HDZ-ov gradonačelnik Ivo Radica gradonačelničku fotelju osigurao si je drugi put za redom. Ovoga puta, u prvom krugu. Hoće li u gradonačelničku fotelju sjesti i treći put, odlučit će Višani, a mi smo provjerili što je od obećanoga u predizbornim kampanjama do sada i realizirao.

Gradi Vis sa svojih 11 naselja broji manje od 2.000 stanovnika, a pravo glasa ima 1884 Višana. Na proteklim lokalnim izborima 53 posto glasača u prvom krugu odlučilo je kako bi HDZ-ov Ivo Radica trebao nastaviti voditi njihov grad. Njegov protukandidat Ante Linčir, koji je zastupao koaliciju HSN-SDP-HSS, osigurao si je 30 posto glasova, a nezavisni Ante Acalinović nešto više od 10 posto.

Radica je tako samo nastavio projekte započete u prethodnom mandatu, a ono što planira realizirati u ovom trenutku vrijedno je više od 10 milijuna eura. Među prioritetima je izgradnja solarne elektrane, najveće te vrste u Hrvatskoj. Projekt je pred realizacijom.

Kada je gradonačelnik sa suradnicima izrađivao strategiju razvoja Grada Visa do 2050. godine poželio je dvostruko više stanovnika u gradu tijekom zime. Kako bi se to moglo provesti, morao je osmisliti posebnu pronatalitetnu politiku koja bi se mogla oduprijeti svim nedaćama koje pred mlade bračne parove s djecom stavlja život na udaljenom pučinskom otoku kakav je Vis.

Gradonačelnik je ostvario još neka od danih obećanja, a među njima i ona o sufinanciranju polovine troška školskih udžbenika.
Viški gradonačelnik provodi i obećanu socijalnu politiku prema umirovljenicima, nezaposlenima i socijalno ugroženima. Među omiljenim mjerama je božićnica, koje će i ove godine biti isplaćena iz gradske blagajne.

Hoće li sve ovo biti dovoljno, u konačnici će odlučiti birači.
Vis je otok golemih potencijala, a Višani će tek u narednim godinama i desetljećima morati zasukati rukave kako bi sebi i svojoj djeci osigurali opstanak i ostanak na otoku. Kako bi planove realiziraju, na idućim izborima će morati odabrati one koji će ih moći povesti u tu bolju, berićetnu budućnost.

Oznake: ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.