Andrea Fiamengo Basić prvakinja Hrvatske


Protekli vikend u Komiži su održana 2 prvenstva Hrvatske za žene na kojima su boćarice "Komiže" ostvarile veliki uspjeh.

U disciplini pojedinačno klasično Andrea Fiamengo Basić, izvanrednom igrom tijekom cijelog prvenstva, popela se na pobjedničko postolje pobjedivši u finalu članicu BK "Marinići" iz Rijeke Martu Marčelja 13:6.

Slavlje domaćih boćarica uveličale su Julija Cimić trećim i Ines Restović Kinčeš četvrtim mjestom.

U drugoj disciplini prvenstva brzinskom izbijanju četrnaestogodišnja članica "Komiže" Ria Vojković ispustila je titulu prvakinje za 1 poen. Nakon što je u kvalifikacijama imala najbolji rezultat, a u finalu izbijala jednako kao i članica BK "Čavle ŠB" iz Rijeke reprezentativka Hrvatske Virginia Bajrić, u dodatna 2,5 minuta bila je slabija samo za jedan poen i zauzela 2. mjesto.

Pridodamo li ovom uspjehu srebro Rie Vojković i Petre Martinis od prije 7 dana na PH u štavetnom izbijanju, 2 srebra i broncu Rie i Petre na juniorskim PH, te broncu Rozmarije Karuza sa prvenstva Europe prošle godine, onda možemo reći da su ovo nezamislivi uspjesi za klub koji je osnovan 2014. godine.

Čestitke svim članicama kluba i treneru Vinku Sviličiću.

Z. Rančić




Oznake: , ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.