nBESA poziva: PERMA / KULTURA unatoč svemu!

U ovim nesigurnim i hirovitim vremenima odlučili smo unatoč svemu držati fokus na pozitivne namjere, duh i zahvalnost. Zato BESA, kao jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj, i ove četvrte godine poziva na 4. BESA kazališni kamp koji će se dogoditi 3.-19.8. u Komiži na Visu da zajedno kroz različite kazališne radionice, predstave i permakulturu tijekom dva tjedna širimo ideju o odgovornom, zelenom i umjetničkom načinu života na otoku.
BESA kazališni kamp je međunarodno mjesto susreta izvedbenih umjetnika, studenata, glumaca, ali i raznolikih zaljubljenika u umjetnost i permakulturu tijekom kojeg se kroz festivalski kulturni program, ali i radionički edukativni događa intenzivna razmjena znanja i iskustva, stvaraju prijateljstva i suradnje među pozitivnim ljudima s raznih strana na jednom prekrasnom otoku.

U festivalu kojim ćemo oživjeti ulice i trgove Komiže prikazat ćemo vlastite nove autorske predstave (JaMajka Dream., Pendrekmen), ugostiti stare prijatelje iz AK Branislav Nušić iz Šida (Bajka o zmaju,  Devojčica sa žice) te Teatar PocoLoco (Ružno pače), kao i ponuditi prezentacije radionica, trkački polumaraton Komiža-Vis-Komiža te javne projekcije i predavanja iz permakulture.

U radioničkom programu ističemo ponovni dolazak nagrađivane glumice, redateljice i pedagoginje iz Francuske Lee Delong koja će voditi masterclass radionicu tehnike BUFFONA za profesionalne glumce i studente. U permakulturnom programu ugostit ćemo ZMAG (Zelenu mrežu aktivističkih grupa), vodeću organizaciju u Hrvatskoj na području prakse i edukacije o permakulturi. ZMAG će po prvi put na Visu održati cjeloviti 72-satni Tečaj permakulturnog dizajniranja koja se naziva i osnovna škola permakulture. Bit će tu ukupno 7 radionica i za djecu i mlade, ljubitelje glazbe, izvedbenih umjetnosti te joge.

Ovogodišnji BESA kazališni kamp dio je cjelovitog projekta "Održiva umjetnost za održivi otok" koji podupiru Ministarstvo kulture, TZ Splitsko-dalmatinske županije i Grad Komiža, a cilj mu je edukacijom i korisnim znanjima poduprijeti lokalne snage i ljude da stvaraju bolji život za sebe i svoju zajednicu na otoku. Dugoročni cilj je projekta pokretanje umjetničkog permakulturnog imanja na Visu kao sjedišta Kazališta BESA.

Sve detaljnije informacije o programu, prijavama, uvjetima sudjelovanja nalaze se na http://theatrecamp.besa.hr/ i Facebook profilu SKOK U VIS.
Kontakt BESA KAZALIŠNI KAMP, Marica Grgurinović, kazalistebesa@gmail.com, +385.95.5177.577.
Marica Grgurinović

Umjetnička voditeljica / Artistic director
Kazalište BESA / Theatre BESA
Šetalište stare Isse 25
21480 Vis
OIB 27872315016

gsm: (00)385 95 5177 577

...

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.