n


Nakon Visa, Podšpilja,  Zagreba, Graza i Pariza izložba „Vis i Anatomija otoka“ otvorena  je na Lastovu.
U sklopu manifestacije LA. colonia: Kulturna baština - nasljeđe Mediterana u organizaciji Heritage Go Pro j.d.o.o. iz Splita i Udruge Dobre Dobričević s Lastova  izložba je postavljena u zgradi osnovne škole „Braće Glumac“, gdje će ostati do kraja kolovoza.

Mlada ekipa organizirala je vrlo slojevitu manifestaciju koja je trajala od 18. – 25. lipnja 2016. i sastojala se iz dva dijela , radnog,  na kojem su ostvareni zanimljivi prijedlozi vezani za Lastovo i stručnog s  nizom izlaganja vezanih za otočne teme. U sklopu stručnog dijela  održano je, u obnovljenom  Kneževu dvoru,   predavanje o temi izložbe  „Vis i Anatomija otoka“ gdje je naglašena delikatnost planiranja razvoja i budućnosti otočnih zajednica.

Osobno sam bio iznenađen odlaskom iz Splita u prepunom trajektu, koji se ispraznio u Vela Luci i na Lastovo nas je stiglo samo nekoliko ljudi i automobila. Nisam očekivao da još postoji tako čaroban otok kao što je Lastovo i tako malo turističkih zanimanja za izuzetnu kulturnu i prirodnu povijest otoka Lastova. Nadam se da je neprovjerena  informacija, da je netko kupio dio lastovskih vojarni u kojima namjerava realizirati 5.000 kreveta, zaista lažna ! Međutim u Lijepoj našoj već smo navikli na realnosti koje su istinitije od fikcija.

Boško Budisavljević
27.6.2016.Oznake:

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.