Izložba VIS I ANATOMIJA OTOKA na Lastovu


Nakon Visa, Podšpilja,  Zagreba, Graza i Pariza izložba „Vis i Anatomija otoka“ otvorena  je na Lastovu.
U sklopu manifestacije LA. colonia: Kulturna baština - nasljeđe Mediterana u organizaciji Heritage Go Pro j.d.o.o. iz Splita i Udruge Dobre Dobričević s Lastova  izložba je postavljena u zgradi osnovne škole „Braće Glumac“, gdje će ostati do kraja kolovoza.

Mlada ekipa organizirala je vrlo slojevitu manifestaciju koja je trajala od 18. – 25. lipnja 2016. i sastojala se iz dva dijela , radnog,  na kojem su ostvareni zanimljivi prijedlozi vezani za Lastovo i stručnog s  nizom izlaganja vezanih za otočne teme. U sklopu stručnog dijela  održano je, u obnovljenom  Kneževu dvoru,   predavanje o temi izložbe  „Vis i Anatomija otoka“ gdje je naglašena delikatnost planiranja razvoja i budućnosti otočnih zajednica.

Osobno sam bio iznenađen odlaskom iz Splita u prepunom trajektu, koji se ispraznio u Vela Luci i na Lastovo nas je stiglo samo nekoliko ljudi i automobila. Nisam očekivao da još postoji tako čaroban otok kao što je Lastovo i tako malo turističkih zanimanja za izuzetnu kulturnu i prirodnu povijest otoka Lastova. Nadam se da je neprovjerena  informacija, da je netko kupio dio lastovskih vojarni u kojima namjerava realizirati 5.000 kreveta, zaista lažna ! Međutim u Lijepoj našoj već smo navikli na realnosti koje su istinitije od fikcija.

Boško Budisavljević
27.6.2016.



Oznake:

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.