Otok Vis među tri najromantičnije destinacije svijeta


Hrvatska, a posebno otok Vis jedno je od tri najromantičnija odredišta svijeta prema izboru američkog magazina Harper's  Bazaar
U tekstu se navodi kako Beyoncé and Jay-Z zasigurno nisu bez razloga odabrali otok Vis kao jednu od destinacija za odmor na jadranskoj obali. Autor navodi kako miris borova, prekrasne kamene obale, plaže i čisto more ovog otoka nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. 

Kao jedno od najromantičnijih mjesta na Visu na kojima možete izreći sudbonosno da spominje se tvrđava Port George gdje se odnedavno organiziraju spektakularna vjenčanja. U tekstu se spominje iRovinj kao idealno mjesto gdje možete ispijati šampanjac na stijenama pored mora te uživati u društvu prijatelja.  

Inače, ljepoti i gostoljubivosti Hrvatske svakodnevno stižu svjetska priznanja. Nema kraja pohvalama stranih medija, kao ni uvrštavanju Hrvatske u brojne liste najljepših, najboljih, najromantičnijih i inih odredišta koja morate posjetiti u ovoj godini. 

Najnovije je ono koje je upravo dobio grad Trogir. Naime, ugledni časopis National Geographic proglasio ga je najboljim gradom-otokom na svijetu. Zadivljujuća priroda, opušteni stil života i prekrasna, očuvana antička i srednjovjekovna arhitektura razlozi su zašto je upravo ovom dalmatinskom gradu pripala ta titula.

The National Geographic naziva Trogir savršenim prikazom hrvatskog mikrokozmosa blagoslovljenog prirodom koja oduzima dah i mirnim načinom života. Trogir predvodi listu na kojoj se mjesta našlo i za otočne gradove s Maldiva, Floride, MeksikaNorveškeNjemačkeBrazila i Kolumbije.   




NADA ŠURJAK/ D.P.

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.