n


Već tradicionalno mještani najribarskijeg mjesta na hrvatskom Jadranu, zajedno s drugim stanovnicima otoka Visa, sudionicima 14. regate sv. Nikola za samce i dvojce, te brojnim gostima i sudionicima niza manifestacija u sklopu obilježavanja Dana grada i blagdana svetog Nikole, zaštitnika ribara, pomoraca i putnika, okupili su se na brežuljku ispred župne crkve sv. Nikole kako bi u kršćanskom ozračju iskazali tradicionalno štovanje svom nebeskom zaštitniku.

Prema višestoljetnom običaju za spas svih brodova i mornara svijeta u žrtvenom je ognju izgorjela stara drvena pasara, dar obitelji pok. Komižanina Vladimira Čikare.

Procesiju i koncelebriranu svetu misu predvodio je don Ivan Jurin, kapelan u Hvaru i župnik Brusja i Velog Grablja.

U galeriji "Boris Mardešić", prije misnog slavlja, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su, uz vijećnike i građane Komiže, među uzvanicima bili Vedran Mornar i Arsen Bauk, ministri u Vladi RH, Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, izaslanstvo grada Visa na čelu s gradonačelnikom Ivom Radicom i komiški župnik don Ivica Huljev.

Tom su prigodom Edo Bogdanović, predsjednik Vijeća i Tonka Ivčević, gradonačelnica grada Komiže uručili javna priznanja grada Komiže za 2015. godinu. Povelja grada Komiže za kolektivne uspjehe i zasluge pripala je Nezavisnom informativno-zabavnom portalu "Moj otok Vis“, a Povelja grada Komiže za pojedinačne uspjehe i zasluge članici Boćarskog kluba "Komiža" Rozmariji Karuza, hrvatskoj reprezentativki u boćanju.

Oznake:

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.