U žrtvenom ognju u Komiži izgorjela stara drvena pasara


Već tradicionalno mještani najribarskijeg mjesta na hrvatskom Jadranu, zajedno s drugim stanovnicima otoka Visa, sudionicima 14. regate sv. Nikola za samce i dvojce, te brojnim gostima i sudionicima niza manifestacija u sklopu obilježavanja Dana grada i blagdana svetog Nikole, zaštitnika ribara, pomoraca i putnika, okupili su se na brežuljku ispred župne crkve sv. Nikole kako bi u kršćanskom ozračju iskazali tradicionalno štovanje svom nebeskom zaštitniku.

Prema višestoljetnom običaju za spas svih brodova i mornara svijeta u žrtvenom je ognju izgorjela stara drvena pasara, dar obitelji pok. Komižanina Vladimira Čikare.

Procesiju i koncelebriranu svetu misu predvodio je don Ivan Jurin, kapelan u Hvaru i župnik Brusja i Velog Grablja.

U galeriji "Boris Mardešić", prije misnog slavlja, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su, uz vijećnike i građane Komiže, među uzvanicima bili Vedran Mornar i Arsen Bauk, ministri u Vladi RH, Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, izaslanstvo grada Visa na čelu s gradonačelnikom Ivom Radicom i komiški župnik don Ivica Huljev.

Tom su prigodom Edo Bogdanović, predsjednik Vijeća i Tonka Ivčević, gradonačelnica grada Komiže uručili javna priznanja grada Komiže za 2015. godinu. Povelja grada Komiže za kolektivne uspjehe i zasluge pripala je Nezavisnom informativno-zabavnom portalu "Moj otok Vis“, a Povelja grada Komiže za pojedinačne uspjehe i zasluge članici Boćarskog kluba "Komiža" Rozmariji Karuza, hrvatskoj reprezentativki u boćanju.

Oznake:

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.