n


Hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk uputio je smjernice svećenicima svoje trootočke biskupije za obilježavanje Godine Božjega milosrđa koja će službeno biti otvorena na Treću nedjelju došašća, 13. prosinca, simboličnim obredom otvaranja svetih vrata katedrale Sv. Stjepana I., pape i mučenika u Hvaru.

Biskup potiče svećenike da se u pojedinim župama početak Svete godine milosrđa obilježi s pjesmom Duhu Svetome, a propovijed da bude povezana s tom temom, kao i Molitva vjernih.

Biskup, nadalje, određuje da uz hvarsku katedralu hodočasničko mjesto u tijeku Svete godine milosrđa na Hvaru bude svetište Gospe od zdravlja u Jelsi, na otoku Braču crkva Sv. Fabijana i Sebastijana u Donjemu Humcu i crkva Krista Kralja u Selcima, dok je za otok Vis odredio svetište Velike Gospe u Velome Selu.

"Neka se tijekom 2016. u svim dekanatima pripremi zajedničko slavlje cijeloga dekanata, a što će posebno organizirati prečasni dekani. Ponuđena misa o Božjem milosrđu preporuča se slaviti u dane kada je to, poštujući liturgijske propise, moguće", ističe u smjernicama hvarski biskup. "Učinio Bog da slava Božjega milosrđa i ljubav prema njemu svakodnevno cvjetaju u kršćanskom puku", poručio je.

Oznake:

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.