Biskup Štambuk odredio hodočasnička mjesta u Godini milosrđa na Hvaru, Braču i Visu


Hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk uputio je smjernice svećenicima svoje trootočke biskupije za obilježavanje Godine Božjega milosrđa koja će službeno biti otvorena na Treću nedjelju došašća, 13. prosinca, simboličnim obredom otvaranja svetih vrata katedrale Sv. Stjepana I., pape i mučenika u Hvaru.

Biskup potiče svećenike da se u pojedinim župama početak Svete godine milosrđa obilježi s pjesmom Duhu Svetome, a propovijed da bude povezana s tom temom, kao i Molitva vjernih.

Biskup, nadalje, određuje da uz hvarsku katedralu hodočasničko mjesto u tijeku Svete godine milosrđa na Hvaru bude svetište Gospe od zdravlja u Jelsi, na otoku Braču crkva Sv. Fabijana i Sebastijana u Donjemu Humcu i crkva Krista Kralja u Selcima, dok je za otok Vis odredio svetište Velike Gospe u Velome Selu.

"Neka se tijekom 2016. u svim dekanatima pripremi zajedničko slavlje cijeloga dekanata, a što će posebno organizirati prečasni dekani. Ponuđena misa o Božjem milosrđu preporuča se slaviti u dane kada je to, poštujući liturgijske propise, moguće", ističe u smjernicama hvarski biskup. "Učinio Bog da slava Božjega milosrđa i ljubav prema njemu svakodnevno cvjetaju u kršćanskom puku", poručio je.

Oznake:

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.