n

S tvrđave Španjole, hvarske Fortice, gledam grad ispod nje obasjan toplim jesenskim suncem. More koje se ljeska ističe ljepotu Paklenih otoka, a zrak je toliko bistar da se tamo iza njih sasvim jasno vidi otok Vis i razaznaju kuće u gradu i plodnim poljima iznad njega. Otoci Hvar i Vis imaju sve što je potrebno za nezaboravan doživljaj: blagu klimu, tisućljetnu povijest i začudnu ljepotu.


U gradu Hvaru sve počinje i završava na Pjaci, živahnom glavnom gradskom trgu. Na njemu su se smjestile jedna od najljepših gradskih loža na Jadranu, katedrala sv. Stjepana, zgrada Arsenala u kojoj je i jedno od najstarijih europskih kazališta, a tu je i mandrač odakle se brojne brodice otiskuju prema Paklenim otocima i okolnim plažama. S Pjace možete krenuti na šetnju rivom prema znamenitom franjevačkom samostanu, pa dalje prema romantičnim uvalama južne strane otoka, ući u uske uličice gradske jezgre ili se pak uputiti prema zidinama srednjovjekovne tvrđave iznad grada. Gdje god krenuli, u svakom ćete kutku osjećati duh bogate prošlosti ovog šarmantnog kozmopolitskog gradića. 


Oznake:

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.