n

Polovica je listopada, a Vodice su zabilježile nevjerojatan rekord od čak 386 litara kiše po metru četvornom u ovom mjesecu! 

Ovom kišnom rekordu svakako je doprinijela noćašnja kiša koja je potopila Vodice jer je u kratko vrijeme palo 150 litara oborina po metru četvornom. Uz Vodičane tešku su noć imali i stanovnici obližnjeg Tribunja te Pirovca u kojem je palo 90 litara kiše, a zanimljivo je kako je u samo sat vremena u tom mjestu palo čak 40 litara po metru četvornom.

Obilna kiša pala je i u Drnišu, oko 80 litara, te u Šibeniku, više od 100 litara, na ulicama su se stvorile bujice, a pod naletom kiše nestali su dijelovi ceste. I Danilo nadomak Šibenika bilježi ekstremne koiičine oborina, do danas je u listopadu palo čak 252 litara kiše po metru četvornom. 

Veliko nevrijeme zahvatilo je i zadarsko područje, u Starigradu Paklenici palo je 64 litara, aukupna mjesečna količina u ovom mjestu popela se na čak 223 litre. u Zadru 60 litara. Kiše je bilo i u drugim mjestima zadarskog i šibenskog područja, te u splitskoj okolici s jakom grmljavinom, no znatno manje od količina u Vodicama i Pirovcu. Cijeli dan posvuda je puhalo jako i na mahove olujno jugo zbog čega je i dalje u prekidu trajekt na liniji trajektne linije: Sućuraj-Drvenik i Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split.

Ciklona je nakon srednje Dalmacija zahvatila i otoke, na moru donijela olujne valove, a u jutarnjim satima najviše kiše palo je na makarskom području jer je u Živogošću do 8 sati već palo 40 litara kiše. Što nam s vremenom donosi današnji dan? Ništa dobro,rekli bismo, ponovno se očekuju još jače oborine, lokalno i preko 100 litara kiše po metru četvornom, a smirivanje vremena očekuje se tek sutra.

Dobra vijest je da će jako i olujno jugo slabjeti i na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na sjeverozapadnjak, potom jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka na obali je od 12 do 17, kažu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.


Ovoj vijesti dodajmo i kako iz HAK-a javljaju da se promet odvija otežano i uz zastoje u većini gradova, dok su duž Ličke i Jadranske magistrale mogući odroni.

Također, zbog vjetra u prekidu su trajektne linije Sućuraj-Drvenik i Sumartin-Makarska te katamaranske linije Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split.Oznake:

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.