Od 21. - 24. rujna na Visu: „Mediterranean Islands Conference 2016“





Zagreb, 19. rujna 2016.
POZIV ZA MEDIJE
Ideje za održivi razvoj mediteranskih otoka
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Veleučilište VERN' najavljuju konferenciju
„Mediterranean Islands Conference 2016“
Poštovani/a,
pozivamo Vas na
otvorenje međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije
„Mediterranean Islands Conference 2016“
MIC-Vis 2016.
koje će se održati
u srijedu 21. rujna s početkom u 19:00 sati u VERN' Island School na otoku Visu
(Viškog boja 3, grad Vis).
Konferencija se održava uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i pokroviteljstvo grada Visa, u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Veleučilišta VERN'
od 21. do 24. rujna
u međunarodnom sveučilišnom centru VERN' Island School
.
Uvodničari na konferenciji bit će Dionigi Albera, direktor francuskog Instituta za etnologiju Mediterana te dr. sc. Joško Božanić, redovni profesor na Odsjeku za kroatistiku, Filozofskog fakulteta u Splitu.
Na konferenciji se očekuje sudjelovanje više od 100 sudionika iz 10 zemalja, koji će kroz prezentacije i diskusije iznijeti svoja zapažanja o razvojnim potencijalima mediteranskih otoka, kroz 16 različitih tema konferencije: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, turizam te umjetnost i književnost.
Cilj konferencije MIC-Vis 2016. je putem razmjene mišljenja, dijaloga i primjenjivih znanstvenih istraživanja donijeti nove spoznaje i razmišljanja te ponuditi određena rješenja za glavne izazove s kojima se susreću mediteranski otoci.
U okviru konferencije bit će prikazana izložba „Mali otoci – pioniri održivog razvoja“, koju organizira francuski Konzervatorij za primorje, te će biti održana hrvatska pretpremijera dokumentarnog filma „Dalmacija iz zraka“, producenta Branka Borčića.

Za sve dodatne informacije u vezi programa konferencije, molimo vas kontaktirajte Rina Medića, koordinatora projekta na email adresu rino.medic@vern.hr ili posjetite stranicu http://www.mic-vis.eu/.



Oznake: , ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.