n


Jučer je Gradsko vijeće grada Visa jednoglasno usvojilo proračun za 2016.g. Također, jednoglasno je usvojen Plan razvojnih programa, Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture i ostale programe koji se financiraju iz proračuna.

Zanimljivo je da Provislo nije glasalo za II izmjene Proračuna za 2015. s obrazloženjem da vijećnici nisu bili upoznati sa stanjem proračuna i da su stavljeni u poziciju svršenog čina. Izmjene proračuna su prošle, jer su za Izmjene osim HDZ-a glasali i vijećnici SDP-a, HNS-a i HSS-a. Naime, Izmjenom se samo utvrđuje konačna situacija sa proračunom i tu se nema što promijeniti. Inače, Izmjenama proračun je manji za cca 10.000.000 kuna, jer su izostale potpore za kapitalna ulaganja. Očito je proračun bio skroz promašen i za to snosi odgovornost gradonačelnik, koji ga je predložio, te vijećnici koji su glasali za takav proračun.

Izglasavanjem proračuna i akata za 2016., gradonačelnik je dobio glavne poluge za svoje djelovanje, a sve ostalo nije ni približno od takve važnosti.

Željko Vojković
Oznake: ,

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.