n


Ovu subotu održala se akcija čišćenja podmorja uvale Stonca na otoku Visu. Organizaciju cjelokupne aktivnosti preuzela je tvrtka The Yacht Week - European Travel Ventures u suradnji sa Institutom za oceanografiju i ribarstvo iz Splita te roniocima iz ronilačkog kluba Nautilus, a podršku je pružio i grad Vis sa komunalnim poduzećem i lučkom upravom.

Iz mora je izvađeno više od tone otpadaka te otpremljeno na gradski deponij.

Inače, tvrtka European Travel Ventures koja stoji iza branda The Yacht Week, najveća je nautička agencija na sredozemlju koja uspješno djeluje u Hrvatskoj već 10 godina. Svake godine oko 10.000 gostiju na više od 1000 plovila u organizaciji The Yacht Week-a upoznaje Hrvatsku i njene prekrasne krajolike, kristalno čisto more i netaknutu prirodu, a komponenta očuvanja istog je jednako važna kao i sam turistički proizvod.

Institut za oceanografiju i ribarstvo kao suorganizator projekta je u popodnevnim satima održao i kratku prezentaciju aktivnosti te predavanje na temu prevencije onečišćenja mora, a sve u sklopu programa Sistema upravljanja napuštenom ribarskom opremom u jadranskoj regiji, koja se finacira iz pristupnih EU fondova-IPA Adriatic i bavi problematikom morskog otpada.

- Hrvatska je po čistoći mora godinama u samom europskom vrhu, a takvo stanje želimo i moramo očuvati. The Yacht Week o svemu navedenom djeluje edukativno i preventivno sa svojim gostima tijekom sezone, a i proaktivno nakon sezone, rekli su nam organizatori akcije i napomenuli da će se slične akcije održavati i dalje.

D.Pe. / SLOBODNA DALMACIJA
Oznake:

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.