Komiška Villa Periska - kuća u kojoj se zaboravlja da stres postoji

Izvor: SLOBODNA DALMACIJA - 10.10.2015.
Na zapadnoj obali otoka Visa, otoka burne povijesti s nevjerojatno bogatom prirodom i mnoštvom još uvijek neotkrivenih tajni, podno najvišeg otočnog vrha - brda Hum smjestila se Komiža. Tipično je to dalmatinsko mjesto s uskim ulicama, kamenim kućama stisnutim oko luke, brojnim šljunčanim plažama i izvorima pitke vode. 

Donedavno mali ribarski gradić, Komiža sve više postaje ekskluzivno turističko odredište koje svojim intimnim ambijentom i bogatom gastronomskom ponudom privlači svakodnevno brojne goste. Svojim položajem predstavlja pravu izoliranu oazu od civilizacije i modernog svijeta, a topla i blaga klima čini je atraktivnom u svako doba godine.

Upravo sve te ljepote Visa i Komiže prije 10 godina otkrio je mladi bračni par iz Zagreba, kojima je Komiža bila ljubav na prvi pogled. Devet godina svako ljeto su redovito posjećivali otok Vis, a onda su s najboljim prijateljima odlučili u Komiži sagraditi svoj kutak za odmor i uživanje.

U mirisu ružmarina i rogača



I tako je 2014. godine u jedinstvenoj prirodi mediteranske vegetacije, s prekrasnim pogledom na cijeli komiški zaljev na lokaciji Norpina, okružena mirisom ružmarina i rogača, vrata dobrodošlice otvorila Villa Periska, idealan spoj luksuza i tradicije, što je i pravi opis ove kuće.


Spoj je to mediteranske arhitekture i modernog dizajna izvana, te jednostavnog i prostranog unutrašnjeg uređenja. Poštujući oblik zemljišta i podneblje u kojem je kuća smještena, mladi splitski arhitekt Mate Tonković pretočio je svoju ideju u projekt, a zagrebačka tvrtka “Quadratum” sagradila je ovu vila u obliku periske po kojoj i nosi ime.

Projektirana na načina da pruža užitak, ova kuća iz snova jedno je od onih mjesta na kojima zaboravite da stres uopće postoji. Dovoljno blizu centra mjesta i prve plaže, a opet i dovoljno udaljena, prozračna i uredna, nudi brojne mogućnosti opuštanja. 

Zahvaljujući velikim prozorima uspostavljena je snažna veza s okolišem, pa tako možete uživati u pogledu na komiški zaljev, otok Biševo i prekrasne zalaske sunca.

Vila ima tri spavaće sobe, prozračan dnevni boravak s kuhinjom, dvije kupaonice, terasu s bazenom, začinski vrt i dva parkirališna mjesta. Unutrašnjost vile ukupne je površine 95 m2, a terasa i vrt imaju još 100m2.

Minimalistički namještena, opremljena je podnim grijanjem, kvalitetnom aluminijskom stolarijom, klimatizacijskim sustavom.

Na prostranoj terasi smještena je vanjska kuhinja s roštiljem, tuš i bazen površine 6x3 m i dubine 1,40 m.


BOGOLJUB MITRAKOVIĆ


Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.