n

Izvor: SLOBODNA DALMACIJA - 10.10.2015.
Na zapadnoj obali otoka Visa, otoka burne povijesti s nevjerojatno bogatom prirodom i mnoštvom još uvijek neotkrivenih tajni, podno najvišeg otočnog vrha - brda Hum smjestila se Komiža. Tipično je to dalmatinsko mjesto s uskim ulicama, kamenim kućama stisnutim oko luke, brojnim šljunčanim plažama i izvorima pitke vode. 

Donedavno mali ribarski gradić, Komiža sve više postaje ekskluzivno turističko odredište koje svojim intimnim ambijentom i bogatom gastronomskom ponudom privlači svakodnevno brojne goste. Svojim položajem predstavlja pravu izoliranu oazu od civilizacije i modernog svijeta, a topla i blaga klima čini je atraktivnom u svako doba godine.

Upravo sve te ljepote Visa i Komiže prije 10 godina otkrio je mladi bračni par iz Zagreba, kojima je Komiža bila ljubav na prvi pogled. Devet godina svako ljeto su redovito posjećivali otok Vis, a onda su s najboljim prijateljima odlučili u Komiži sagraditi svoj kutak za odmor i uživanje.

U mirisu ružmarina i rogačaI tako je 2014. godine u jedinstvenoj prirodi mediteranske vegetacije, s prekrasnim pogledom na cijeli komiški zaljev na lokaciji Norpina, okružena mirisom ružmarina i rogača, vrata dobrodošlice otvorila Villa Periska, idealan spoj luksuza i tradicije, što je i pravi opis ove kuće.


Spoj je to mediteranske arhitekture i modernog dizajna izvana, te jednostavnog i prostranog unutrašnjeg uređenja. Poštujući oblik zemljišta i podneblje u kojem je kuća smještena, mladi splitski arhitekt Mate Tonković pretočio je svoju ideju u projekt, a zagrebačka tvrtka “Quadratum” sagradila je ovu vila u obliku periske po kojoj i nosi ime.

Projektirana na načina da pruža užitak, ova kuća iz snova jedno je od onih mjesta na kojima zaboravite da stres uopće postoji. Dovoljno blizu centra mjesta i prve plaže, a opet i dovoljno udaljena, prozračna i uredna, nudi brojne mogućnosti opuštanja. 

Zahvaljujući velikim prozorima uspostavljena je snažna veza s okolišem, pa tako možete uživati u pogledu na komiški zaljev, otok Biševo i prekrasne zalaske sunca.

Vila ima tri spavaće sobe, prozračan dnevni boravak s kuhinjom, dvije kupaonice, terasu s bazenom, začinski vrt i dva parkirališna mjesta. Unutrašnjost vile ukupne je površine 95 m2, a terasa i vrt imaju još 100m2.

Minimalistički namještena, opremljena je podnim grijanjem, kvalitetnom aluminijskom stolarijom, klimatizacijskim sustavom.

Na prostranoj terasi smještena je vanjska kuhinja s roštiljem, tuš i bazen površine 6x3 m i dubine 1,40 m.


BOGOLJUB MITRAKOVIĆ


Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.