4. Anatomija otoka počinje u četvrtak 17. rujna 2015. u 9.00 u VERN'-u

[full-post]

Simpozij i radionica se ove godine održavaju u VERN'-u, jer se Hrvatski dom obnavlja. Simpozij "Odgovorni turizam na otocima - prema sinergiji turizma i cjelogodišnjeg života otoka " počinje u četvrtak 17.9. 2015 u 9.00 h.

Sva predavanja se prevode simultano hrvatski / engleski.
Sva predavanja se snimaju (live streaming) tako da će se moći gledati u realnom vremenu "urbi et orbi", na adresi koja će biti na web stranici. Nakon završetka simpozija, sva  predavanja moći će se "konzumirati" trajno preko druge adrese, kao što se mogu i sva predavanja s protekla tri simpozija.

Sve informacije su na web stranici www.anatomija-otoka.com

Predavači su raznih struka od urbanista, geografa, ekonomista, povjesničara umjetnosti, antropologa, etnologa i drugih. Biti će ih  30 - ak, iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Francuske i Japana.

Za vrijeme simpozija održat će se dva okrugla stola, prvi "Dobre prakse viškog turizma" u Gradskoj vijećnici, i drugi, završni,  "Odgovorni otočni turizam" u prostorima VERN'-a.

Za sve sudionike simpozija  već je tiskana knjižica sa sažetcima i biografijama svih sudionika te programom simpozija i radionice (dvojezično), koja će se dobivati po uplati kotizacije.

Za višane je sudjelovanje na simpoziju besplatno.

Nakon simpozija, u ponedjeljak 21.9.2015 u 9.30 h otvara se radionica "Alternativni turizam - novi turistički sadržaji u starim zdanjima".

Na radionici, koja traje tjedan dana, studenti arhitekture i prostornog planiranja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Japana, njih 30 - ak, uz pomoć svojih mentora, izrađivati će prijedloge o mogućoj prenamjeni i revitalizaciji raznih viških situacija. Obrađivati će se ruševni objekti otoka Visa, napušteni proizvodni pogoni, vojne instalacije (kasarne i potkopi), viška sela te intervencije u viške krajobraze, s posebnim naglaskom na dva slučaja - prostor ispred Batarije i opožareni dio iznad Visa.


Za vrijeme radionice također će se držati predavanja, a predavači će biti mentori. Ova predavanja su samo na engleskom, a mogu prisustvovati svi zainteresirani.

Za sudionike simpozija bit će organiziran obilazak otoka Visa autobusom, a za sudionike radionice obilazak karakterističnih viških lokaliteta.

U subotu 26.9.2015 u 17.00 h u VERN -u bit će javna prezentacija studentskih prijedloga.

Simpozij i radionicu organizira i koncipira viška udruga "Anatomija otoka - centar za istraživanje i razvoj"


Boško Budisavljević


Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.