n

[full-post]

Simpozij i radionica se ove godine održavaju u VERN'-u, jer se Hrvatski dom obnavlja. Simpozij "Odgovorni turizam na otocima - prema sinergiji turizma i cjelogodišnjeg života otoka " počinje u četvrtak 17.9. 2015 u 9.00 h.

Sva predavanja se prevode simultano hrvatski / engleski.
Sva predavanja se snimaju (live streaming) tako da će se moći gledati u realnom vremenu "urbi et orbi", na adresi koja će biti na web stranici. Nakon završetka simpozija, sva  predavanja moći će se "konzumirati" trajno preko druge adrese, kao što se mogu i sva predavanja s protekla tri simpozija.

Sve informacije su na web stranici www.anatomija-otoka.com

Predavači su raznih struka od urbanista, geografa, ekonomista, povjesničara umjetnosti, antropologa, etnologa i drugih. Biti će ih  30 - ak, iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Francuske i Japana.

Za vrijeme simpozija održat će se dva okrugla stola, prvi "Dobre prakse viškog turizma" u Gradskoj vijećnici, i drugi, završni,  "Odgovorni otočni turizam" u prostorima VERN'-a.

Za sve sudionike simpozija  već je tiskana knjižica sa sažetcima i biografijama svih sudionika te programom simpozija i radionice (dvojezično), koja će se dobivati po uplati kotizacije.

Za višane je sudjelovanje na simpoziju besplatno.

Nakon simpozija, u ponedjeljak 21.9.2015 u 9.30 h otvara se radionica "Alternativni turizam - novi turistički sadržaji u starim zdanjima".

Na radionici, koja traje tjedan dana, studenti arhitekture i prostornog planiranja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Japana, njih 30 - ak, uz pomoć svojih mentora, izrađivati će prijedloge o mogućoj prenamjeni i revitalizaciji raznih viških situacija. Obrađivati će se ruševni objekti otoka Visa, napušteni proizvodni pogoni, vojne instalacije (kasarne i potkopi), viška sela te intervencije u viške krajobraze, s posebnim naglaskom na dva slučaja - prostor ispred Batarije i opožareni dio iznad Visa.


Za vrijeme radionice također će se držati predavanja, a predavači će biti mentori. Ova predavanja su samo na engleskom, a mogu prisustvovati svi zainteresirani.

Za sudionike simpozija bit će organiziran obilazak otoka Visa autobusom, a za sudionike radionice obilazak karakterističnih viških lokaliteta.

U subotu 26.9.2015 u 17.00 h u VERN -u bit će javna prezentacija studentskih prijedloga.

Simpozij i radionicu organizira i koncipira viška udruga "Anatomija otoka - centar za istraživanje i razvoj"


Boško Budisavljević


Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.