Viška srednja škola predstavlja svoje najdarovitije učenike, među njima i kandidata za Oskara znanja


Među 329 darovitih učenika naša škola ima kandidata za Oskara znanja! To je naša učenica trećeg razreda opće gimnazije Tina Vidović koja je osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju „Opisujemo sustave“ s radom „Jedem, dakle jesam“ pod mentorstvom prof. Alme Vodopije.


Učenici prvog razreda opće gimnazije srednje škole Antun Matijašević Karamaneo Vis,  Marija Vitaljić, Lenka Ivčević, Luka Milosavljević i Matija Vodopija zajedno sa mentoricom prof. Josipom Poduje pozvani su u petak 26.06. 2015. u 11:00 sati u županijskoj dvorani  u Splitu na svečanu dodjelu Županovih priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima na državnim natjecanjima iz znanja u 2015. godini obzirom da su na državnim natjecanjima osvojili 2. i 3. mjesto.
Učenice Marija Vitaljić i Lenka Ivčević su na državnom Natjecanju iz biologije u kategoriji istraživački radovi s radom pod nazivom „Lišajevi otoka Visa“ osvojile 3. mjesto.



Učenik Luka Milosavljević je izradio rad pod nazivom „Kromatografija pigmenata u lišaju Xanthoria parietina“ i osvojio 2. mjesto na državnom Natjecanju iz kemije, a učenik Matija Vodopija osvojio je treće mjesto na državnom Natjecanju iz kemije sa radom „Određivanje količine vitamina C u različitim napitcima“. svi spomenuti radovi napravljeni su pod mentorstvom prof. Josipe Poduje.
Čestitamo!!!!

Među 329 darovitih učenika naša škola ima kandidata za Oskara znanja!

To je naša učenica trećeg razreda opće gimnazije Tina Vidović koja je osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju „Opisujemo sustave“ sa radom „Jedem, dakle jesam“ pod mentorstvom prof. Alme Vodopije.

U zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici dodijeljeni su Oskari znanja za 329 darovitih učenika koji su zauzeli tri prva mjesta na 32 državna ili međunarodna natjecanja te njihovim mentorima.

„Vi ste dokaz da Hrvatska ima budućnost“-rekao je ministar Vedran Mornar.


Poruku vlastima poslao je i Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika:

Na ovakvim učenicima nikad ne treba štedjeti. Oskar znanja dokaz je učenicima da se njihovo znanje cijeni” - rekao je.
Neka to bude poruka svima.


Ovim putem zahvaljujem gradonačelniku grada Visa gosp. Ivi Radici koji je omogućio da naše oskarovke u Zagreb putuju i vrate se avionom kao poklon grada Visa za uspješan rad.
Također će biti upriličen prijem kod gradonačelnika za sve spomenute učenike i njihove mentore u petak 10.07. 2015. u 9:00 sati.
                                                                                             
Tončica Poduje Vojković
 ravnateljica

Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.