Višani blokirali luku: dok je policija uspostavljala red, turisti su se zabavljali



Više od 400 stanovnika otoka Visa, Višana, Komižana, pojora, vatrogasaca i ribara s 30-ak brodica okupilo se u srijedu popodne na poziv viškog gradonačelnika Ive Radice na molu i ispred viškog pristaništa i blokiralo pristajanje katamarana na državnoj katamaranskoj liniji 9206 Vis-Split.

Prosvjed je organiziran zbog odluke Agencije za obalni linijski pomorski promet o izdavanju suglasnosti da državna katamaranska linija Vis-Hvar-Split i obrnuto, svakodnevno dotiče i Milnu na Braču.

Viške lokalne vlasti tu su odluke Agencije nazvale sramotnom i izvedenom u najgorim mogućim manirama, iza leđa četiri tisuće žitelja otoka Visa, najudaljenijeg naseljenog otoka u Hrvatskoj.

Do opoziva odluke, uz isprike putnicima, Višani će nastaviti blokadu uvale sv. Jurja u gradu Visu za katamaransku liniju Vis-Split, a o tome su obavijestili Ured predsjednice RH, resornog ministra, župana Zlatka Ževrnju, Lučku kapetaniju i policijsku postaju u Visu.

Oko sat vremena vladala je pat-pozicija u uvali sv. Jurja; katamaran sa 60 putnika koji su se odlučili na putovanje za Vis, unatoč upozorenju da će luka biti blokirana, plutao je nasred vale, između njega i obale vrtjele su se lokalne brodice, a onda je policijski gliser pokušao uvesti red i osigurati uplovljavanje katamarana, praćen glasnim negodovanjem okupljenih ljudi i bukom sirena s vatrogasnih vozila.


Oznake:

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.