nViše od 400 stanovnika otoka Visa, Višana, Komižana, pojora, vatrogasaca i ribara s 30-ak brodica okupilo se u srijedu popodne na poziv viškog gradonačelnika Ive Radice na molu i ispred viškog pristaništa i blokiralo pristajanje katamarana na državnoj katamaranskoj liniji 9206 Vis-Split.

Prosvjed je organiziran zbog odluke Agencije za obalni linijski pomorski promet o izdavanju suglasnosti da državna katamaranska linija Vis-Hvar-Split i obrnuto, svakodnevno dotiče i Milnu na Braču.

Viške lokalne vlasti tu su odluke Agencije nazvale sramotnom i izvedenom u najgorim mogućim manirama, iza leđa četiri tisuće žitelja otoka Visa, najudaljenijeg naseljenog otoka u Hrvatskoj.

Do opoziva odluke, uz isprike putnicima, Višani će nastaviti blokadu uvale sv. Jurja u gradu Visu za katamaransku liniju Vis-Split, a o tome su obavijestili Ured predsjednice RH, resornog ministra, župana Zlatka Ževrnju, Lučku kapetaniju i policijsku postaju u Visu.

Oko sat vremena vladala je pat-pozicija u uvali sv. Jurja; katamaran sa 60 putnika koji su se odlučili na putovanje za Vis, unatoč upozorenju da će luka biti blokirana, plutao je nasred vale, između njega i obale vrtjele su se lokalne brodice, a onda je policijski gliser pokušao uvesti red i osigurati uplovljavanje katamarana, praćen glasnim negodovanjem okupljenih ljudi i bukom sirena s vatrogasnih vozila.


Oznake:

Objavi komentar

Nikola Kežić

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-rZoAC2Zk65E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAH8/hPwAzxdnkNA/s120-c/photo.jpg} Vlasnik i urednik bloga ISSA-VIS-Kut koji je stjecajem okolnosti postajao i više od bloga, tako da je 'OTOK VIS - total portal' rezultat tog procesa. {facebook#https://www.facebook.com/nikola.kezic.98} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#https://plus.google.com/u/0/104715246939349637026/posts} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu
Pogled na Češku vilu

Beritova

Munjac

Silvestrovo 2007.

Silvestrovo 2007.
Negdje na putu Podšpilje - Žena Glava

Gasi se dan

Jesenja idila

Jesenja idila
... a onda su stigle kiše jesenje.

Pogled na Prilovo

Pogled na Prilovo
Nakon siječanjske bure

Komiža

Komiža
Lulin pogled na Komunu

Trogli

Trogli
Kad su friški dižu repe

Grandovac

Grandovac
Prvi dani rujna...

Ulica Don Cvjetka Marasovića

Ulica Don Cvjetka Marasovića
Viška kola, salizona i popisketona

Vandica

Vandica
Položen vozački!

Prilovo

Prilovo Fotografirano u siječanjsko jutro nakon kiše

Viška Batarija

Viška Batarija Ljetna pozornica; kazališne predstave, koncerti...

Pogled na Češku vilu

Pogled na Češku vilu S nikad završene obilaznice

Konoba VATRICA

Konoba VATRICA kultno mjesto viške gastronomske ponude

Nova riva na Kutu

Nova riva na Kutu Još čeka opremanje...

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.