Najava nove predstave kazališta Besa: JaMajka Dream


Poštovani kolege, 

evo prilike da se još jednom kao jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvotskoj pokažemo pod svjetlima pozornice jer vrijedno i samozatajno radimo, a uskoro izlazimo pred oči javnosti.

Stoga vas molimo za vašu medijsku pozornost.

U Gradskom kazalištu mladih Split 20. i 21.svibnja u 20.00 sati izvest ćemo novu predstavu Kazališta BESA.  "JaMajka Dream." je autorski projekt Ane Paške koji se sastoji od knjige i predstave istoimenog naziva. Podnaslov knjige je "ilustrirani rukopis o majčinstvu", a predstave "kazališni zvukopis o majčinstvu". Inspirirana djetetom i avanturom majčinstva, kroz svakodnevne situacije i prizore iz svetog domaćinstva, ono što u knjizi predstavlja crtež, u predstavi je zvuk, glazba i scenski pokret. Predstava ne prepričava i ne tumači, ona nudi bljeskove različitih emotivnih stanja i odnosa prema majčinstvu kroz scensku igru, nastalu kao rezultat sedam mjeseci istraživanja i kreiranja specifičnog zvukopisa koji je postao jezik predstave. „JaMajka Dream“ je predstava koja o majčinstvu govori iz perspektive svega onog što je ispod i iznad svakodnevice, onih, vrlo često neizgovorenih misli, riječi i osjećaja koje majka usmjerava i poklanja svom djetetu. To je majčinstvo koje je želja, majčinstvo koje je ostvareni san, majčinstvo koje je kreacija, majčinstvo koje je molitva...Ova je predstava gesta zahvalnosti.


Slični projekt Ane Paška napravila je prije dvije godine pod imenom  "Slikovnica od pidžame" koji se sastojala od mono izvedbe, knjige poezije i izložbe ilustracija, takođe
JaMajka Dream. - najava predstave Kazališta BESA / GKM Split 20. i 21.5. u 20.00hr u produkciji BESE. 

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na broj 095 517 7577, a cijena ulaznice je 40 kn. 

Knjiga će se moći kupiti nakon predstave u foajeu Gradskog kazališta mladih!

Ovom prigodom najavljujemo i ljetni BESA kazališni kamp i festival Velikim tečajem permakulture koji se tradicionalno održavaju u kolovozu na Visu. Više o tome na www.besa.hr.

Zahvaljujemo na suradnji. 

Marica Grgurinović

Umjetnička voditeljica / Artistic director
Kazalište BESA / Theatre BESA
Šetalište stare Isse 25
21480 Vis
OIB 27872315016

gsm: (00)385 95 5177 577
Oznake: ,

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.