Dodjela priznanja: "Hrvatski otočni proizvod" za 68 proizvođača i 111 proizvoda

"Tko kupi vaše proizvode je sretnik jer dobiva nešto originalno, izvorno, kvalitetno. Mi ćemo i dalje čvrsto stajati iza vas i pomagati vam. Neka vam ova oznaka 'Hrvatski otočni proizvod' bude poticaj za daljnji rad", rekao je Grčić čestitajući dobitnicima
Oznaku “Hrvatski otočni proizvod” u 2015. godini dobilo je 68 otočnih proizvođača za 111 proizvoda i proizvodnih linija, a na svečanosti održanoj u petak navečer u Bolu na otoku Braču oznaku im je uručio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.
"Tko kupi vaše proizvode je sretnik jer dobiva nešto originalno, izvorno, kvalitetno. Mi ćemo i dalje čvrsto stajati iza vas i pomagati vam. Neka vam ova oznaka 'Hrvatski otočni proizvod' bude poticaj za daljnji rad", rekao je Grčić čestitajući dobitnicima.
 Od 2007. otkad se ovaj projekt provodi oznaku je dobilo 219 otočnih proizvođača, od kojih je 18 ekoproizvođača i 25 proizvođača s oznakom zamljopisnog podrijetla, za 628 proizvoda i proizvodnih linija sa 23 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba) i poluotoka Pelješca.
Potpredsjednik Vlade Grčić istaknuo je i da država godišnje ulaže u otoke oko 1,5 milijardu kuna.
"Ulagali smo u otoke i u proteklim godinama krize i recesije, godišnja ulaganja najveća su kad se gleda jedan kraj, jedno područje koje ima svoje specifičnost“, kazao je Grčić, koji je istaknuo i da je jedan od ciljeva projekta "Hrvatski otočni proizvod" ostanak ljudi na otocima i zapošljavanje. (Hina)
Oznake:

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.